Bakancsok extrém időjárási körülményekre

2023. október 13.

bakancsok férfi

El Camino, Kéktúra, sítábor vagy egy szurkolói vonulás a kedvenc csapatunk meccse előtt. Egy dolog közös ezekben: ha nem megfelelő lábbelit választunk, akkor pozitív élményből gyorsan egy gyötrelmes túra tud válni. A fenti eseményekbe különböző időjárási körülmények közepette, esőben, hóban, extrém melegben vágunk neki általában, ami próbára teszi a cipőnket és a lábunkat egyaránt. Ezért kiemelten fontos, hogy megfelelő bakancsot válasszunk a megfelelő alkalomra.

A méret igenis számít

A bakancsunk elsődleges feladata a funkcionalitás, ezt nem szabad szem elől tévesztenünk. Nem szabad, hogy nyomjon, szorítson a cipő az első felvételkor, és a több századik kilométer után sem. Éppen ezért olyan bakancsot érdemes választani, ami ergonómiailag megfelelő és kényelmes viselet az első perctől kezdve. Egy jó minőségű bakancs férfi változata több évig a társunk tud lenni, ha vigyázunk rá, ezért fontos hogy körültekintően válasszuk ki az igazit. Márpedig választékból nincs hiány, a CCC üzleteiben bakancsok széles választéka található.

Tudatos választás

férfi bakancs

Anyagát tekintve a természetes bőr, irha, ekológikus bőr (más néven szintetikus bőr, ami egy szövetrétegből és egy nem toxikus poliuretán rétegből áll), textil vagy mesterséges anyag is alkothatja a lábbelit. A női és férfi bakancsok esetében is az időjárás egy olyan befolyásoló tényező, ami nagyban befolyásolja a vízáteresztő képességet. Így ezzel mindenképpen számolnunk kell. Éppen ezért a keresésnél érdemes a vízállóságot kiválasztani, ugyanis ezek a cipők ennek megfelelő anyagokból készülnek, és direkt olyan körülményekre lettek fejlesztve, hogy ne vizes zokniban kelljen befejeznünk a túránkat. Vannak azonban különböző módszerek és készítmények, amik arra hivatottak, hogy megnöveljék bakancsunk élettartamát és vízállóságát. Egy jól kiválasztott impregnálószer csodákra képes. Az anyag függvényében érdemes waxot vagy sprayt használni, hogy kialakítsuk a hidrofób, azaz víztaszító réteget. Van azonban egy dolog, amit kötelezően be kell tartanunk: használat előtt minden esetben alaposan át kell takarítani a bakancsunkat.

Fontos a tárolás

A felsoroltakon kívül van még egy nem elhanyagolható dolog, amire érdemes figyelni. Ez pedig a tárolás. Párás, nyirkos, dohos helyen vagy erős napsütésnek, melegnek kitett helyen semmiképp se tároljuk kedvenc bakancsunkat.

Ezen termékeket a CCC üzleteiben személyesen is érdemes megnézni, illetve felpróbálni, de természetesen az online felületen is ki lehet választani az ideális darabokat. Rászűrve a fenti paraméterekre, néhány kattintással megrendelhetjük a megfelelő darabot, amit pár napon belül kézbesítenek is, és ha felpróbálás után mégsem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor vissza is küldhetjük. A lényeg, hogy a megvásárolt bakancsunk ne a szekrény mélyén heverjen, hanem szorgalmasan gyűjtsük vele a kilométereket. A fentieket mindig érdemes szem előtt tartani, mert egy kényelmetlen, vizes bakancs nem csak pokoli fájdalmakat tud okozni a túra során, de könnyen meg is fázhatunk, így a betegágyban nézegethetjük majd vissza a túráról készült képeket.

Ajánló