Válasszon alkalmazottainak praktikus kezeslábast a munkavégzéshez!

2023. november 15.

Bizonyos munkakörülmények között az egész testet védő overálok, kezeslábasok viselése lehet a legjobb megoldás, ugyanis lehetőséget nyújt, hogy Ön, kibújva a szennyezett ruházatból, pillanatok alatt tisztává varázsolja magát. 

A különféle tevékenységekhez különböző anyagokból készült munkaruházatokat talál, az egyszer használatos kezeslábasok leginkább az egészségügyi intézményekben, laboratóriumokban, bizonyos üzemekben a normál ruházat felett használatosak. A jellemzően munkaruha alapanyagból készült overálok pedig munkaruházatként hordhatók, és szintén a különféle szennyeződések ellen biztosítanak védelmet, ezenfelül azonban kényelmesek, strapabíróak is. Az Épkézláb Munkaruha kezeslábasai változatos, akár speciális követelményeknek is megfelelnek, és a minőségi anyagnak köszönhetően hosszú távon garantálják a munkavállalók biztonságát. 

Munkaruházat számos kockázatra

A munkavállalók különféle kockázatoknak vannak kitéve az egyes munkahelyeken, ennek megállapítása a kockázatelemzés feladata. Testi épségük, egészségük biztosítása egyrészről a munkaadók kötelessége, így nekik kell biztosítaniuk a biztonságos munkavégzés körülményeit, továbbá a munkavédelmi ruházatot. Másrészről viszont a munkavállalók feladata, ugyanis a veszélyes munkakörülmények között megfelelően viselni kötelesek azokat.

A jól megválasztott munkaruházatok védelmet nyújtanak a mechanikai, vegyi, biológiai kockázatokkal, hőmérsékleti hatásokkal szemben. A munkaruházatokat a veszélyességi fokozatoknak megfelelően különböző kategóriákba, veszélyességi osztályba sorolják.

Praktikus overálok, kezeslábasok

Az overál olyan egyrészes ruhadarab, amely nadrágból és felsőrészből áll, és szinte mindent takar a fej, a kezek és a lábfejek kivételével, vagyis a viselője lábát, karjait, vállát és törzsét. Egyes kezeslábasokat úgy terveztek, hogy a szokásos ruházat, egy munkanadrág és egy póló fölött viseljék.

Overált először a pilóták használtak a 2. világháború alatt, ugyanis meleg, tartós és funkcionális ruházatra volt szükségük. Ma is használják katonai és közszolgálati munkakörökben, de az évek során a gyári munkások, az egészségügyi, élelmiszeripari szakemberek, vegyipari és hűtőházi dolgozók körében is nagy népszerűségre tettek szert.

Milyen munkakörökben ideális viselet az overál?

Mivel az overálok az egész testet takarják, jól szigetelnek, jobban alkalmazhatók hidegebb környezetben. A megfelelő kezeslábas lélegző anyagokból készül, így akkor is biztosíthatja a szellőzést, amikor zárt környezetben dolgozik. 

Az overálok nagyon kényelmesek, és megfelelő anyagok használata esetén segíthetnek megvédeni a test nagy részét a vegyi veszélyektől, a hűtőházakban az extrém hidegtől, a víztől és a lángoktól is. Legnagyobb hátrányuk azonban, hogy nagymértékben akadályozhatják a mobilitást.

Minden esetben az adott munkakörülményeknek megfelelő, biztonságos és optimális méretű, kényelmes kezeslábast válasszon!

Ajánló

Milyen egy jó őszi férficipő?

Milyen egy jó őszi férficipő?

Az ősz különös kihívás elé állítja a lábbelit, hiszen annyira változékony ilyenkor az időjárás, hogy szívünk szerint reggel egy bélelt bakancsba...

bővebben