Legjobb öregedésgátló módszerek, akár férfiaknak is!

2022. október 14.

Spirit Plasztika

Az egyik legnagyobb tévhit, hogy az esztétikai kezeléseket csak a nők igénylik szépségük és üdeségük megőrzéséért. Ez az állítás ugyan 10-20 évvel ezelőtt még lehet megállta volna a helyét, de ma már egyre több férfi keresi a plasztikai sebészeteken végzett fiatalító eljárásokat. Mutatunk néhány műtétmentes kezelést, amellyel a nők és a férfiak is visszanyerhetnek jó pár évet.

Botox: belépő a szépészeti beavatkozások körébe

Egy megfelelő kozmetikai készítményekből összeállított rutin a férfiak számára is épp olyan fontos, ahogy a nőknél, a hatékony megelőzés ugyanis az öregedésgátlás első lépése. Ha megvárod, hogy mély ráncok és barázdák alakuljanak ki az arcodon, mielőtt segítséget kérnél, ugyan még javíthatsz a helyzeten, de könnyebb dolgod lesz, ha bőrödet eleve tisztességesen karbantartod.

Neuromodulátorokkal, például botulinum toxinnal csökkenthetők az erős mimikai ráncok, miközben az arc természetes megjelenése is megőrizhető. A botox beinjekciózása többnyire a következő helyekre történik a férfiak esetében:

  • a szarkalábak megelőzésére a szem sarkában,
  • a szemöldökök között a haragosránc ellen,
  • a homlokredők csökkentésére, illetve
  • a száj körül a nevetőráncok kezelésére.

Szálbehúzás az arc fiatalos kontúrjaiért

A szálbehúzás mind a férfiak, mind a nők számára látványos eredményekkel szolgálhat, ha szeretnék késleltetni, illetve csökkenteni a ráncok megjelenését az arcukon. Ez az eljárás a megereszkedett kontúrokkal is elbánhat, mivel finoman feszesebbre húzza az arcbőrt. A kezelés számos előnye közül az egyik az, hogy serkenti a kollagéntermelést a bevitt természetes biofonalak felszívódásával. Míg a szálak 10-12 hónap után szívódnak fel teljesen, arcemelő és regeneráló hatásuk akár még 2-3 évig is kitarthat.

Míg az olyan töltőanyagok, mint a hialuronsav az elvesztett térfogatot pótolják, a szálbehúzás a bőr feszességét állítja vissza arcemeléssel. Mivel az arcfiatalításnak a bőr lazaságát és textúráját is kezelnie kell, sok orvos a nem sebészeti megoldások kombinációit végzi a természetes hatású öregedésgátlás érdekében. Ilyen többlépcsős megközelítés lehet a hialuronsavas feltöltés és a szálbehúzás párosítása mikrodózisú botoxszal, amely mindegyik eljárás előnyét maximálisan kihasználva fiatalítja meg a pácienseket.

szálbehúzás
Forrás: Freepik

Miért kedvelik a férfiak is az esztétikai eljárásokat?

Egyre több férfi ismeri fel a plasztikai sebészet esztétikai előnyein túl azt is, hogy ezek az eljárások hogyan növelhetik versenyképességüket a munkahelyükön. Néhány ránc ugyan még komolyságot kölcsönöz egy férfi arcának, de az erőteljesebb barázdák már egyszerűen csak öregítik az embert. Ráadásul a férfiakat is egyre inkább a külsejük alapján ítélik meg, így rájuk is erőteljesebb külső nyomás nehezedik, hogy fizikailag minél vonzóbbak legyenek a munkahelyen és a magánéletben is.

A műtét nélküli eljárások azért is népszerűek, mert ezek ebédidőben vagy munka után is elvégezhetőek, és még szabadságot sem kell hozzá kivenni. Míg a műtéti eljárások jelentős felépülési időt igényelhetnek, addig a szike nélkül végzett beavatkozások egy órát vagy még annál is kevesebb időt igényelnek, és a páciensek többnyire még aznap visszatérhetnek a munkába mindenféle fennakadás nélkül.

Spirit Plasztika: biztonság és profizmus

A megfelelő plasztikai sebészet kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen fontos, hogy orvosodban és stábjában is 100 százalékig megbízz nemcsak szakmailag, hanem emberileg is. Keresd fel a Spirit Plasztikai Sebészetet, ahol Dr. Vancsó Péter és csapata jelenlegi akciónk keretében az ingyenes konzultáció során minden kérdésedre megnyugtató választ ad, hogy a beavatkozás előtt és után is biztonságban érezd magad, és elérd a kívánt céljaidat!

Ajánló