Divatos és trendi sportok, amiket érdemes kipróbálni

2021. szeptember 17.

divatos trendi sportok

MINDIG LESZNEK MEGSZÁLLOTTAN SZERETNEK ÚSZNI, FUTNI VAGY ÉPP BICIKLIZNI – EZEK A KLASSZIKUS SPORTOK SOSEM MENNEK KI A DIVATBÓL, AZONBAN ÉVRŐL EVRE FELKAPNAK ÚJ VAGY ÉPP ÚJ FORMÁBA ÖNTÖTT MOZGÁSFORMÁKAT. EZEK CÉLJA, HOGY AZ IS ÖRÖMMEL VESSE BELE MAGÁT A MOZGÁSBA, AKI NEM TARTJA MAGÁT NAGY SPORTEMBERNEK.

SUP

A Stand Up Paddle elnevezésű evezős sportot korra, nemre és edzettségi állapotra való tekintet nélkül bárki kipróbálhatja. Az álló evezés remekül fejleszti az egyensúlyérzéket, a friss levegőn töltött idő jótékony hatással van a testi és lelki egészségre. Csatlakozhatunk szervezett túrákhoz, de részt vehetünk például SUP-jóga órákon is. Ma már az ország számos vízpartján van lehetőség SUP-bérlésre.

Crossminton

A tollaslabda az egyik legnépszerűbb labdajáték, amit kicsik es nagyok egyaránt élveznek. A crossminton emeli a hétköznapi elményt: a nehezebb labda és a speciális kialakításuk. A gyorstollasnak is nevezett játék pörgős és izgalmas. És kültéren is játszható a játék, plusz élményfaktor, hogy világít a sötétben!

Footgolf

Egyre szélesebb tömegeket mozgat meg a labdarúgás és a golf kereszteződéséből született sportág, a footgolf. Ma már Magyarországon is egyre népszerűbb. A játéktér egy golf- vagy footgolfpálya lehet, a labdát – csakúgy, mint a fociban – rúgni kell, de a szabályok a golf szabályait követik. Igazán jó hangulatú családi vagy baráti szórakozást nyújt ez a sportág is.

Via ferrata

Alapvető erőnlét és egy kis kalandvágy is szükséges az egyik legizgalmasabb sport, a via ferrata kipróbálásához. A kiépített útvonalak mentén a sziklákba drótköteleket rögzítenek, amikhez speciális felszereléssel kapcsolódik a mászó. Itthon is több, különböző nehézségű pálya áll rendelkezésre, például a Cuha-völgyben, Csesznek környékén vagy Magyarország egyik gyöngyszeme, a Megyer-hegyi tengerszem körül.

Buti jóga

A törzsi táncból és a jógából született a buti jóga. Ha eddig azt gondoltad, neked nincs türelmed ehhez az elmélyülést igénylő mozgásformához, akkor ideje másképp nézned rá. A magas intenzitású buti jóga órákon lüktető zenére tombolhatod ki magad, legyél bármilyen előképzettségű vagy fizikumú. Az egész testet átmozgatja, ráadásul közben a jóga jótékony hatásait is élvezheted.

Teqball

Az asztalitenisz és a futball ötvözéséből született játék magyar fejlesztés eredménye. A játékot iíelt asztalon játsszák ketten vagy négyen, és bizony igencsak megdolgoztatja a lelkes résztvevőket. Fejleszti az állóképességet, és számos technikai bravúr elsajátítható, érdemes kipróbálni, egyre több közparkban és strandon várnak asztalok.

Forrás: Busynesslab magazin

Ajánló