A húsfeldolgozó iparban ipari nagygépekre van szükség, melyek egy-egy részfolyamatot végeznek el. Ezeknek a berendezéseknek tartósnak és megbízhatónak kell lenniük, mivel egy váratlan leállás komoly deficitet okozhat a vállalat számára.
Szerencsére számos cég kínál magas minőségű gyártóberendezéseket, ezek beszerzését azonban érdemes hazai vállalatra bízni, ezzel nem csak, hogy megkönnyítjük a saját munkánkat, de még a garanciális lehetőségeink is kedvezőbbé válnak.
A húsfeldolgozás speciális terület
Kizárólag a legnevesebb európai gyártókkal érdemes együttműködni, a Langipex termékcsaládok választékában ezen gyártók berendezéseit találhatjuk meg. Olyan német, osztrák, holland, olasz, spanyol és francia gyártók termékeit szabad csak megvásárolni, akik már bizonyítottak a piacon, és mind az alkatrészellátásban, mind a kiegészítők tekintetében komplett megoldásokat tudnak nyújtani.
A beszerzés így rendkívül könnyű és kényelmes
Amennyiben valamilyen speciális húsipari berendezésre van szükség, akkor annak érdekében, hogy a számunkra legoptimálisabb gépsor érkezzen, fel kell venni a kapcsolatot a magyarországi forgalmazóval.
Innentől átvesznek minden feladatot, felveszik a kapcsolatot a partnerekkel, leadják a rendelést, jelzik a kért egyedi opciókat és intézik a megadott telephelyre történő leszállítást. Külön előny, hogy ekkor a beüzemelést is ők végzik el, így biztosak lehetünk benne, hogy a gépsor probléma nélkül fog működni.
A szervizelés sem mellékes
Egy gyártógép leállása komoly kiesését jelenthet, ezért nem mindegy, hogy milyen szervizháttérrel rendelkezünk. Ha azonban a fenti módon történt a gépbeszerzés, akkor a szerviz vonatkozásában is nyugodtan hátradőlhetünk, hiszen mind az időszakos karbantartások, mind pedig a meghibásodások esetében gyors és szakértő segítséget fogunk kapni.
A garancia tekintetében pedig nem kell a külföldi cégeket megkeresnünk, hanem a magyar beszállító intéz mindent, így az 1 év garanciát is.
Milyen gépeket kell vásárolni a húsipari termékek gyártásához?
A bőröző- és hártyázógépek eltávolítják a hús felületén található hártyát. A darálógép egy alapgép az élelmiszeriparban, ezekhez különböző lyukméretű tárcsákat is be kell szerezni. Az elektromos fűrészek a kemény, csontos részeket is könnyedén aprítják, ezeket akár a háztáji disznóvágás során is lehet használni.
Az állat gyors és fájdalommentes levágásához elektromos kábítót lehet használni, a fagyott húst speciális darabolóberendezéssel lehet felvágni. Szükség van még finomaprítókra, füstölő-, hőkezelő és érlelőberendezésekre, keverőgépekre, cutterre, pácolóra, szeparátorra, töltőgépekre. Nagy állatok esetében sertés- és marhavágó gépre, a csomagoláshoz pedig csomagológépekre.
Élelmiszeripari beszerzés során a fenti eszközöket mindenképpen hazai beszállítótól érdemes megrendelni, aki rengeteg terhet levesz a vállunkról, és megbízható szervizháttérrel garantálja a vállalkozásunk folyamatos működését.