Kávés ajándékok férfiaknak

Milyen egy ideális ajándék kávéimádóknak? Ha a barátod, párod él-hal a kávéért, nézd meg ezeket az ajándéktippeket, hogy tuti meglepetést találj!

Milyen egy ideális ajándék kávéimádóknak? Van, hogy az egyszerű a nagyszerű választás – a világ egyik legdrágább kávéja, a cibetmacska kávé például kifejezetten rossz ízű. Ha a barátod, párod él-hal a kávéért, nézd meg ezeket az ajándéktippeket, hogy tuti meglepetést találj! 

Kávéfőző ajándékba? Attól függ…

Egy régebbi automata, darálós kávéfőzőt, vagy egy elavultabb kapszulás kávégépet érdemes lehet cserélni. Az új típusú automata kávéfőzők már sok olyan extrára képesek, amiket elődeik nem tudnak: tejtartállyal, tejhabosító funkcióval rendelkeznek, így akár egy gombnyomásra finom lattét tudtok készíteni! 

A Nespresso új típusú, Vertuo kapszulás kávégépe pedig a kapszulán található vonalkód alapján készíti el a tökéletes kávét, úgyhogy, ha az ajándékozott igazi kapszulás-rajongó, akkor ez is egy jó választás lehet. 

Ami a kézi eszközöket illeti: egy igazi kávéimádó sokszor ragaszkodik a saját eszközéhez. Azt már megszokta, azzal tudja, hogyan lehet jó kávét készíteni. Tehát egy új V60-at, Chemexet, AeroPresst nem érdemes venni, viszont egy jobb őrlőt, egy menő mérleget, vagy egyéb kiegészítőt annál inkább!

Egy ötletünk azért mégis van kézi eszközökhöz is: a Bialetti Mini Express a kotyogós kávéfőzők szerelme lesz első látásra. Szép, letisztult, és finom kávét lehet vele készíteni. 

kávéfőző ajándékba: bialetti mini express

A kávé ideális ajándék kávéfüggőknek

Amikor másnak vásárolsz kávét, fontos figyelembe venni az ízlését és preferenciáit. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen kávéra van szüksége, akkor itt van néhány ötlet:

  • Kávéajándékcsomag: Választhatsz egy kávéajándékcsomagot, amelyben különféle kávékülönlegességek találhatók, így az ajándékozott kóstolhat és válogathat a különböző ízek között.
  • Helyi kávé: Ha az ajándékozott helyi, kisüzemi kávékat szereti, keresd meg a közelben található kávézókat és boltokat, és válassz egy-két különleges kávét, amelyeket frissen, kézműves kávépörkölők pörkölnek. 
  • Egy “extrább” kávé rendelés: Ha az ajándékozott otthoni kávéfőzővel rendelkezik, de nem annyira ízlik neki a savasabb specialty vonal, akkor lepd meg egy friss, klasszikusabb pörkölésű, de minőségi kávéval. 
  • Ízesített kávé: Ha az ajándékozottnak kedve van kipróbálni valami újat, válassz neki olyan ízesített kávét, amit esetleg még nem kóstolt.

Végül is, a legjobb, ha közvetlenül az ajándékozottnak teszel fel kérdéseket a kávékészítési szokásairól, ízpreferenciáiról, hogy biztos lehess abban, hogy az általad választott kávé tényleg tetszeni fog neki.

Kávés póló, bögre, és egyéb kiegészítők

Ha valami olyan ajándékot szeretnél, ami nem kávé, akkor egyéb kiegészítők közül választhatsz.

  • Kávé kiegészítők: Válogathatsz kávéskanál, kávétartó, kávéskészlet, pohár, bögre és egyéb kávéhoz kapcsolódó kiegészítők közül, hogy a barátod vagy családtagod még jobban élvezhesse a kávézást.
  • Kávékönyv: Számos könyv áll rendelkezésre a kávéról, amelyek lehetővé teszik, hogy még jobban megismerjük a kávé világát, még finomabb kávét készíthessünk. Receptekkel!
  • Kávés póló: Mind ismerünk valakit, akinek van egy “I’m not a Monday person” pólója. Valószínűleg ajándékba kapta – itt az ideje egy kávés póló ajándéknak is!
  • Ajándékutalvány: Egy kávézóba vagy kávéboltba szóló ajándékutalvány, amely lehetővé teszi, hogy az ajándékozott különleges kávékülönlegességeket kóstolhasson meg. Egy pörkölőlátogatás is jó ötlet lehet!