Mivel etesd a házi kedvencedet?

2022. szeptember 29.

kutyakaja trovet táp

Amellett, hogy kényelmes ágyat és fekhelyet adunk a kutyánknak alváshoz, és játékokkal szórakoztatjuk, a kölyökkutyának tápláló étrenddel való etetése az egyike azon sok felelősség közül, amelyek kisállat tartással járnak. Nem véletlen, hogy az Amerikai Állatorvosok Szövetségének felelős kisállattartásról szóló irányelveinek negyedik pontja is a „megfelelő táplálék”-ról szól.

A megfelelő táplálék kiválasztása a kutya számára az egyik legfontosabb döntés, amelyet kisállattulajdonosként meghozhatunk. A megfelelő táplálék nemcsak jobb felszívódást és emésztést eredményezhet, hanem a kutya számára is jelentős egészségügyi előnyökkel jár.

A kereskedelemben kapható állateledeleket úgy alakították ki, hogy kielégítsék a kutyák fehérje-, zsír, szénhidrát-, vitamin- és ásványianyag-szükségletét.

Etetésük kényelmes, összetételük állandóak és könnyen hozzáférhetők. Emellett minőség-ellenőrzési folyamaton mennek keresztül. Ezek célja, hogy kiszűrjenek minden szennyeződést vagy kórokozót, mielőtt azok a háziállatokat vagy embereket érintenék.

De melyik kutyaeledel a legjobb a kutyájának, és hogyan határozhatjuk meg, melyik a megfelelő az állat számára? Mire érdemes odafigyelni a legjobb kutyaeledel vásárlásakor?

Hogyan válasszunk kutyaeledelt?

A legfontosabb, hogy a kutya tápláléka teljes értékű legyen, és kiegyensúlyozott táplálkozást biztosítson.
Mindig a kutyának a méretéhez és súlyának megfelelő mennyiséget adjunk. Ehhez a tápcsomagolás hátulján van egy útmutató általában.
Az eledel csomagolásán mindig rajta van hogy milyen méretű/ fajtájú illetve milyen korú kutyának ajánlják.
Sok esetben a zacskón a különféle elvégzett tesztek ikonjai is megtalálhatóak, illetve ha valamilyen különleges minősítéssel rendelkezik.

A bioélelmiszereknek meg kell felelniük bizonyos termelési és kezelési követelményeknek.
Ezek felsorolják az összes lehetséges bionövényt, állattenyésztési terméket és mezőgazdasági terméket.
Fontos, hogy a gyakran emlegetett „emberi minőségnek” nincs valódi meghatározása az állateledel gyártási követelményekben. A természetes élelmiszereknek kizárólag növényi, állati vagy bányászott forrásokból kell származniuk. Nem állíthatók elő kémiailag szintetikus eljárással. Bár az összetevők nyomokban tartalmazhatnak kémiailag szintetikus vegyületeket, és továbbra is természetesnek tekinthetők.

Érdemes magas és jó minőséget választani

Olyan száraz vagy konzerv alapú nedves tápot érdemes választani, ami megfelel vagy meghaladja az Animal Feed Controls Officials (AAFCO) táplálkozási előírásait. A legtöbb ismert márka eledelei állatorvosi táplálkozási szakértők által került kialakításra. A tervezés során szabályozták az összetevők használatát, és a csomagoláson megfelelő útmutatót biztosítanak. Ez segít meghatározni a kutya súlyának és méretének megfelelő adagokat.

A legjobb márkák magasabb kalóriatartalmú opciókat is kínálnak a kölyökkutyák számára. Ezek könnyen emészthetőek és szemcsenagyságukból adódóan megfelelnek a különféle méretű kutyák számára is.

Royal Canin

A Royal Canin a piac egyik legismertebb kutyaeledelét gyártja és kínálja. A márka száraz és nedves eledeleket is készít különféle méretű, fajtájú kutyák számára. Emellett speciális problémákra, beleértve az ételérzékenységet és a gyomor-bélrendszeri nehézségekre is gyártanak.

Purina

A Purina szintén számos állatorvosi táplálkozási szakembert alkalmaz, az egészséges összetevők megállapítására az eledelek kapcsán. A márka prémium kategóriája a Pro Plan kutyaeledel. Ez különböző méretű és életszakaszban lévő kutyák számára megfelelő alternatívákat kínál, beleértve a nagytestű felnőtteket és kölykök is. A Purina Pro Plan formula természetes prebiotikus rostot tartalmaz az emésztés egészségéért, valamint omega-6 zsírsavakat és A-vitamint a bőr és a szőrzet egészségéért.

kutyakaja trovet táp

Trovet

Sok éves kutatás, tudás és tapasztalat áll a Trovet márkanév mögött. Állatorvosokkal együttműködve hozták létre termékeiket. Ezek mindegyike emberi fogyasztásra alkalmas összetevőkből készültek, színezékek és mesterséges aromák nélkül. A Trovet tápok termékpalettáján túlnyomórészt hipoallergén monoprotein száraztápok és konzervek találhatók. De vannak olyan eledelek is, amelyek máj-, vese- vagy egyéb egészségügyi problémákkal küzdő kutyáknak valók.

Ajánló