Szemüveg divat 2024 – mutatjuk a legújabb trendeket!

2023. október 11.

Szemüveg divat 2023-ben kínál klasszikus, de merészebb darabokat is.

Akárcsak az öltözködési divatirányzatok, a szemüvegstílusok is jönnek és mennek, és mivel a zoom meetingek vagy az irodai munkavégzés során is sokan látják a szemüvegünket, fontos, hogy olyat válasszunk, amelyben jól érezzük magunkat és jól is mutat rajtunk. A klasszikus fazonoktól a feltűnő darabokig összegyűjtöttük a szemüveg divat 2023-es legnagyobb trendjeit, amelyekkel érdemes tisztában lenni, mielőtt kiválasztjuk a megfelelő keretet.

Szemüveg trend 2023-ben

Idén vissztér néhány korábbi népszerű trend a: kerek fémszemüvegek, a pilóta szemüvegek, az ikonikus luxusdarabok és a jellegzetes részletekkel operáló keretek mind keresettek. Ha valami újat szeretne, akkor a mostani egyik legjelentősebb szemüvegtrendet, az átlátszó szemüvegkereteket is érdemes kipróbálni a visszafogottabb megjelenés érdekében.

Milyen egy stílusos női szemüvegkeret 2023-ben?

Milyen a női szemüveg divat 2023-ben? Az idei trendek között megtalálhatjuk a retrohullámot a ‘70-es évekkel, a természetközeliséget, a neo-punk esztétikát és a luxust is a legmenőbb designerdarabokkal.

Trendi szemüvegkeretek nőknek

  • Az átlátszó szemüvegkeretek még mindig jó választásnak bizonyulnak, de a fazonok már egyre nagyobbak lehetnek, mindez anélkül, hogy eluralnák az arcot vagy az öltözéket. Ha színesebbé szeretné tenni ezt a trendet, próbálja ki a pasztellszíneket, például a levendulát vagy a lágy kéket.
  • Az áttetsző keretek ellentéteként vannak, akik a merész kereteket részesítik előnyben, hogy a sötét színű, vastag sziluettekkel vonják magukra a figyelmet. Ez a stílus leginkább a téglalap alakú keretekhez illik, amelyek valóban segítenek kissé szögletesebbé tenni a kerekded arcformákat.
  • A vékony drótkeretek tökéletesen illlenek a “láthatatlan” szemüvegek trendjéhez, amelyek remek választást jelentenek a visszafogottabb és kifinomultabb stílus kedvelői számára. A minimalista fémkeretek a legtöbb fazonban kaphatók, ha az egyszerű, mégis időtlen megjelenést részesítjük előnyben.

Ilyen egy sikkes női napszemüveg 2023-ben

  • Ebben a szezonban a macskaszem sziluettek dominálnak, feltéve, hogy kissé túlméretezettek és drámaiak: a klasszikusan nőies stílus kedvelőit biztosan megnyerik maguknak ezek a fazonok. 
  • Az ovális formákat a ’90-es évek ihlette a monokróm árnyalatokkal, míg a szögletes formák az időtlen stílust képviselik, amely szinte bármilyen együttessel jól mutat.
  • A masszívan túlméretezett napszemüvegek 2023-ben ismét reneszánszukat élik, így a rejtélyességre vágyók is megtalálhatják a számításukat egy sokat takaró modellel.

Férfi szemüveg divat 2023

Milyen a divatos férfi szemüvegkeret 2023-ben? A kerek szemüvegek egy olyan trendet képviselnek, amely évről évre visszatér a férfiaknál. A stílusos gömbölyded formák sötét színekben kifinomult, intelligens és férfias megjelenést kölcsönöznek. 

A divatos szemüvegkeretek 2023-es választékába még feltétlenül beletartoznak a szögletes sziluettek, amelyekkel sosem lehet melléfogni. Az Unoffical szemüvegek kínálatában megtalálhatja azokat a klasszikus, könnyed formákat, amelyek kiállják az idő próbáját a mindig változó divatirányzatok között is.

Férfi napszemüveg 2023-ben: klasszikus és modern

Nem vitás, az olyan igazi klasszikusok, mint a Top Gun-féle Aviator vagy a Ray Ban Wayfarer modelljei mindig megállják a helyüket, de még a legjobban bevált és megbízható stílusoknál is fennáll a veszélye annak, hogy az újabb modellek időnként letaszítják őket a trónról. A túlméretezett és a futurisztikus, 1990-es és 2000-es évek ihlette új trendek is jó helyezést érhetnek el a 2023-es szemüvegdivat versenyében, sőt a geometrikus formák is egyre inkább teret követelnek maguknak, akár finomabb, lágyított sarkokkal és hatszögletű keretekkel.

Ajánló