A 10 legjobb gamer billentyűzet

2020. szeptember 23.

Egy gamer szett csak akkor teljes, ha a legjobb gamer billentyűzet és egér kombó a miénk. Közeleg a BlackFriday és a Karácsony: ezekből érdemes válogatni!

2021 (is) a játékok éve. Már az elmúlt években is évről évre több gamer – és eSport néző – ült le a gép elé, a koronavírus okozta helyzet miatt idén ez a szám még nagyobb mértékben nőtt, a játékok népszerűsége pedig töretlennek látszik. 

A videojátékok minőségi javulása és történetmesélése miatt, amikre a küszöbön álló nextgen konzolok megjelenése is ráerősít egyre inkább azt a trendet erősíti, hogy a fiatalok (és a fiatalok itt évről évre eggyel idősebbeket jelentenek) inkább ugranak le Verdanskba a haverokkal a Call of Duty: Warzone-ban, semmint elindítsanak egy filmet.

A játékokat azonban a profik uralják: gamer egerekkel, billentyűzettel, székekkel, headsettel felszerelkezve vadásznak le minket a harcmezőn. Ez ellen tenni kell.

Gamer billentyűzet ≠ világító billentyűzet

Ha világít, akkor gamer billentyűzet. Sokak szerint egy RGB LED háttérvilágítás már gamerré varázsol egy billentyűzetet, pedig a világítás igazából csak egyet tud: jól néz ki. Persze vannak olyan billentyűzetek, ahol akár billentyűről-billentyűre külön programozható világítást hozhatunk létre, így a WSAD más színekben pompázhat, mint az egyéb hotkeys. 

Színes háttérvilágítással azonban még nem lehet nyerni, ennél fontosabb szempontokat érdemes vizsgálni.

Vezeték nélküli gamer billentyűzet

2021-ban már teljesen megbízható, vezeték nélküli, USB Bluetooth portos billentyűzetek kaphatók. Akiben még benne van a félsz az előző évtized néha szétkapcsolódó, esetleg pontatlanabb, macerás billentyűzetei miatt, megnyugtatjuk: a vezeték nélküli billentyűzet megbízható és kényelmes. 

A hardcore gamerek körében maximum az dönthet a vezetékes billentyűzet javára, hogy válaszideje (számunkra szinte észrevehetetlen szinten) gyorsabb, így nincs késleltetés, továbbá sosem fordulhat elő, hogy kifogy belőle az elem. 

Előnyei:

 • Kényelmes
 • Megbízható, pontos
 • Konzolokhoz ideális

Xbox One billentyűzet és PS4 billentyűzet

Mivel egyre több konzolos játék kapja meg a támogatottságot arra, hogy ne csak kontrollerrel lehessen játszani, ezért a vezeték nélküliség lehet fontos szempot. 

Ilyenkor elég egy USB portot elfoglalni, és mind az egerünk, mind a billentyűzetünk egyből használhatóvá válik. Bár nem szokott probléma adódni, érdemes ellenőrizni eszközeink kompatibilitását.

Mechanikus billentyűzet

Mi is az a mechanikus billentyűzet? A legtöbben hagyományos klaviatúrát használunk, egy mechanikus billentyűzet azonban 

 • Tartósabb
 • Mikrokapcsoló hiba esetén is javítható
 • Személyre szabható kapcsolókkal rendelkezik
 • Nem kopik
 • Gyors, pontos
 • Nincs ghosting: azaz több billentyű egyszerre lenyomásakor is kiválóan funkcionál.

Mechanikus billentyűzetet leginkább a ghosting mentes technológia miatt választják a gamerek.

A mechanikus hátrányai:

 • Hangosabb
 • Drágább
 • nem érhető el mindig magyar kiosztással.

Gamer billentyűzet magyar kiosztással

Ha nem gépelésre, hanem valóban játékra használjuk az eszközt, akkor a magyar kiosztás hiánya nem okoz akkora problémát: ha nem írni akarunk, akkor gyakorlatilag mindegy, merre helyezkednek el a gombjaink.

A megszokás persze nagy úr, a gombok száma és kiosztása emiatt eltér, ami a játékon belüli chat szempontjából zavaró lehet nem magyar kiosztású a billentyűzet esetén.

Mi úgy gondoljuk, hogy nem perdöntő szempont a vásárláskor. 

Gamer billentyűzet ár

A gamer billentyűzet árak megdöbbentően széles skálán mozognak: két-háromezer forinttól akár százezer forintig is elnyúlhatnak. Minél többe kerül, annál kényelmesebb, és annyi plusz funkciót tartalmaz.

Mi három kategóriába soroljuk a gamer billentyűzeteket:

 • Olcsó gamer billentyűzet: 10.000 Ft-ig
 • Középkategóriás gamer billentyűzet: 10.000-50.000 Ft között
 • Hardcore gaming billentyűzet: 50.000 Ft felett

Gamer billentyűzet teszt

Teszteltük a legjobb elérhető gamer billentyűzeteket, de egy-két olcsó és jó ár-érték arányű klaviatúrát is ajánlunk. Fontos volt számunkra a kényelmes és kompakt kialakítás, a multimédia vezérlés és az egyéb extrák, mint például az audio-kimenet vagy a cseppállóság.

Olcsó gamer billentyűzet

Egy olcsó gamer billentyűzet gyakorlatilag megfelel a fenti sztereotípiáknak: 

 • háttérvilágítással és 
 • makrózással kerül a polcokra vagy webshopokba. 

A makro gomb azt jelenti, hogy egyetlen gombra több egymás után leütött gomb (billentyűkombináció) funkciója programozható, ezzel egyetlen gombra automatizálhatjuk a játékban használt billentyűkombinációinkat. 
A White Shark Gladiator vezetékes, angol kiosztású billentyűzet, ideális lehet kezdő gamereknek. Membrános billentyűzetével hátrányban van mechanikus társaival szemben, de kényelmes. Színes háttérvilágítása miatt az olcsó és szép választások közé soroljuk.

White shark gladiator

Ára: 6990 Ft

Link: https://edigital.hu/gamer-billentyuzet/white-shark-gladiator-2-gamer-billetyuzet-p769727?gclid=CjwKCAjw5Kv7BRBSEiwAXGDElROEzccLLSJGBR1ashfKMs6EsQIYd_OjMXUejogFREKWGBucvgCxxRoC6OMQAvD_BwE

A Trust GXT 830-RW Avonn még az olcsó kategóriába tartozik, de már nagyot lép a gamer billentyűzetek fő funkcióinak megléte felé. Magyar kiosztású, fekete színű billentyűit esztétikus, többszínű háttérvilágítás diszíti. Válaszideje villámgyors, és a multimédiás gombok is megjelennek rajta.

Trust GXT 830-RW Avonn

Ára: 7090 Ft

Link: https://www.alza.hu/trust-gxt-830-rw-avonn-gaming-keyboard-magyar-d5702441.htm

Említésre méltó még a Genius Scorpion névre hallgató blue switch billentyűzete.

SPC gamer billentyűzet

Az SPC GK530 káprázatos érintés-visszajelzés funkciójával, dinamikus háttérvilágításával és minőségével (több mint 50 millió leütést bír) és Kailh Brown kapcsolóival jelen pillanatban az egyik legnépszerűbb billentyűzet. Kiosztása amerikai. 

SPC GK530

Ára: 18.890 Ft

Link: https://www.alza.hu/spc-gear-gk530-tournament-kailh-brown-rgb-d5324178.htm

Hasonló árban ajánljuk még: Redragon Kumara.

Spirit of gamer billentyűzet

A Spirit of Gamer XPERT K700 karcsú fémkerettel, XXL csuklótámasszal és állítható magassággal gondoskodik a játékos kényelméről. Az 1.8 méteres USB kábel szintén a gamerek szabadságát biztosítja. Anti-ghosting és N-key rollover funkciójával az összes billentyűzet lenyomását regisztrálja.

Spirit of Gamer XPERT K700

Ára: 23.990 Ft

Link: https://www.emag.hu/spirit-of-gamer-xpert-k700-mechanikus-gaming-billentyuzet-sog-red-kapcsolok-rgb-full-anti-ghost-fekete-magyar-kiosztas-cla-xk700-hu/pd/DR40WRBBM/

Trust gamer billentyűzet

A Trust GXT 865 Astra egy kicsivel többet tud, mint a 830. A háttérvilágítás dinamikussá változott, a billentyűzet pedig bár nem olyan mutatós, szerintünk mégis kényelmesebb ez az egyszerű forma.

Trust GXT 865 Astra

Ára: 16.990 Ft

Link: https://www.alza.hu/trust-gxt-865-asta-magyar-d5702440.htm

HyperX gamer billentyűzet

A HyperX Alloy FPS Pro Red egyszerű és nagyszerű választás: a gaming billentyűzetekben sok eseben túltolják a hangsúlyt a fényekre és az esztétikus, ámde esetenként mégse annyira kényelmes kivitelezésre. A HyperX billentyűzet minősége az egyik legkiválóbb: stapabíró, fém vázas, a játék közbeni gyors kezelhetőséget pedig a Mechanikus Cherry MX Red kapcsolók biztosítják.

Extrái: gyorsan, USB-vel feltölthető, továbbá csere-billentyűk és egy táska is jár hozzá a könnyű szállíthatósága miatt. 

HyperX Alloy FPS PRO

Ára: 28.390 Ft

Link: https://www.alza.hu/hyperx-alloy-fps-pro-red-mechanical-gaming-keyboard-d5090859.htm

Hama gamer billentyűzet

A Hama uRage M3chanical a Hama legjobb ár-érték arányú billentyűzete. Kapható magyar kiosztással is, a billentyűk pedig szintén programozhatóak. Végezetül: futurisztikus külseje miatt az egyik legszebb gamer billentyűzet a piacon.

Hama uRage m3chanica

Ára: 29.230 Ft

Link: https://www.alza.hu/hama-urage-m3chanical-hu-kiosztas-d5491914.htm?o=3

Asus cerberus gamer billentyűzet

Az Asus Cerberus Mech RGB akár 50 millió leütésig tartja a minőségét. A Kailh Brown kapcsolók pedig nem csak játék közben, hanem akár a munkában is hasznos funkciókat tudnak ellátni. Kényelmes de gazdaságos kialakítása miatt bőven van hely az egérnek is az asztalon.

Asus Cerberus mech RGB

Ára: 56.490 Ft

Link: https://www.alza.hu/asus-cerberus-mech-rgb-us-layout-d5756119.htm?o=4

Razer gamer billentyűzet

A Razer BlackWidow Elite Green Switch egy masszív, mechanikus fekete billentyűzet kiemelkedően szép háttérszínekkel. A billentyűzet bővíthető, így alkarunkat akár még jobban megtámasztja. A többi terméknél említett extrák a Razer klaviatúrájában is megtalálhatók.

Razer BlackWidow Elite

Ára: 61.090 Ft

Link: https://www.alza.hu/razer-blackwidow-elite-green-switch-d5459752.htm

Logitech gamer billentyűzet

A Logitech G915 Lightspeed az egyik legdrágább elérhető gamer billentyűzet. Vezeték nélküli kivitelezése ellenére is villámgyors válaszidővel rendelkezik. Billentyűzete mechanikus, GL Clicky technológiájú, amit a Logitech oldalán akár meg is hallgathatunk. 

A Lightspeed G915 nagyon ergonomikus, programozgató billentyűi és az állítható fények megkönnyítik a játékos dolgát. A gamer billentyűzet magyar kiosztással sajnos nem elérhető.

Logitech G915 Lightspeed

Ára: 91.390 Ft

Link: https://www.alza.hu/logitech-g915-lightspeed-tenkeyless-wireless-rgb-gl-clicky-us-intl-carbonntl-szen-d5857847.htm

Összegzés: az ideális gamer szett

Vannak menő eszközök, kapható olyan billentyűzet touchpad-del is felszerelve, amik megkönnyíthetik a mindennapi munkát, a gaming azonban egy teljesen más műfaj. Az, aki Cooler Master hűtővel (ami most már billentyűzeteket is gyárt) gondoskodik a gépe hűtéséről, ő minden bizonnyal törekszik majd egy kiváló billentyűzet beszerzésére.

Játszani mindenkinek máshogyan kényelmes.

Fő tippjeink:

 • Döntsd el, hogy te inkább egy fényekben gazdag billentyűzeten vagy egy letisztult klaviatúrán (mint a HyperX) szeretnél-e inkább játszani
 • Mechanikus billentyűzetet vásárolj
 • Mennyi hely van az asztalodon? Ne vásárolj óriási billentyűzetet, ha egy kompaktabb típus nagyobb teret enged az egérhasználatnak
 • Streamelsz? Akkor a multimédiás billentyűk és kapcsolók megléte a legfontosabb számodra

Ajánló