Így telepíthető a Messenger Facebook nélkül

A világ egyik legnépszerűbb chat alkalmazását használnád, de nem szeretnél Facebook fiókot? Ismerd meg cikkünkben, hogy használható a Messenger Facebook nélkül.

A Messenger a világ második legnépszerűbb azonnali üzenetküldő alkalmazása, amelynek több, mint 1,3 milliárd havi aktív felhasználója van. Hazánkban közel 7 millió ember használja a Messenger alkalmazást, így egészen valószínű, hogy barátaiddal és családtagjaiddal is cseveghetsz a chat alkalmazás segítségével. Szívesen váltanál üzeneteket, élvezed a hang- és videó hívásokat Messengeren, de szeretnéd elkerülni a Facebook regisztrációt? Alábbi cikkünkben megismerheted, hogy használható a Messenger Facebook nélkül.

Lehetséges a Messenger létrehozása Facebook nélkül?

A rövid válasz az, hogy nem. A fenti kérdés kapcsán az alábbi választ olvashatod a Facebook hivatalos tájékoztató oldalán:

“Nem. A Messenger használatához létre kell hoznod egy Facebook-fiókot.”

Van azonban egy egyszerű trükk, amellyel aktív Facebook-fiók használata nélkül is használható a Messenger applikáció. Ehhez nem kell mást tenned, mint inaktiválnod, vagyis felfüggesztened Facebook-fiókod. Ezt regisztráció után akár rögtön megteheted. Ezt követően használható a Messenger Facebook nélkül. Érdekelnek a részletek? Az alábbiakban lépésről-lépésre megtudhatod, hogyan használható a Messenger Facebook-fiók nélkül.

Így használható a Messenger Facebook nélkül

1. Lépés: Facebook-fiók regisztrálása

Ahhoz, hogy használni tudd a Messenger üzenetküldő alkalmazást és weboldalt, megkerülhetetlen, hogy létrehozz egy Facebook-fiókot. Ehhez az alábbi lépéseket kell követni:

 1. Látogass el a Facebook weboldalára!
 2. Kattints az “Új fiók létrehozása” gombra!
 3. Add meg a szükséges adatokat (születési év, név, email cím)!
 4. Kattints a “Regisztráció” gombra!
 5. Erősítsd meg az email címed vagy a telefonszámod! Ehhez az email vagy SMS üzenetben érkezett kód megadása szükséges.

2. Lépés: Facebook-fiók inaktiválása (felfüggesztése)

A regisztrációt követően akár rögtön inaktiválhatod a Facebook-fiókod, ettől függetlenül a Messenger továbbra is használható marad. Amennyiben ideiglenesen inaktiválod a Facebook-fiókod, az alábbiakra számíthatsz:

 • Facebook profilod láthatatlan lesz a többi felhasználó számára.
 • A neved továbbra is látható az ismerősök listájában. Ez elkerülhető, ha fiókod azelőtt inaktiválod, mielőtt Facebook ismerősökre teszel szert.
 • Oculus-termékek vagy Oculus-információ elérésére nem lehetséges.
 • Ha létrehoztál Facebook oldalakat, akkor a rendszer azokat is inaktívvá teszi.
 • A csoport adminisztrátorok láthatják korábbi csoport bejegyzéseid és neved. Ez szintén elkerülhető, ha nem csatlakozol Facebook csoportokhoz az inaktiválás előtt.

Ahhoz, hogy inaktiváld fiókod, kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Menj a Facebook beállítások oldaladra!
 2. Válaszd a “Facebook-adataid” opciót!
 3. Kattints a “Felfüggesztés és törlés” lehetőségre!
 4. Válaszd a “Fiók inaktiválása” lehetőséget, végül pedig kattints a “Tovább a fiók inaktiválásához” gombra!

Fontos, hogy a fiók inaktiválását követően továbbra is chatelhetsz, indíthatsz videó- és hang hívásokat Messengeren. Sőt, akár mások is megtalálhatnak téged a Messenger felületen és kezdeményezhetnek beszélgetést.

3 Lépés: Messenger alkalmazás telepítése, vagy webapplikáció használata

Ahhoz, hogy használhasd a Messenger funkciókat, a webapplikációra, vagy az alkalmazásra lesz szükséged. A webapplikációt a www.messenger.com URL linken érheted el és használatához mindössze a böngésződre van szükség. Szívesebben használnál inkább alkalmazásokat? A Messenger számos platformon elérhető, így letölthető az alábbi eszközökre:

4. Lépés: Bejelentkezés a Messenger fiókba és az alkalmazás használata

Lépj be a Facebook felhasználó neveddel és jelszavaddal! Ezt követően használható az alkalmazás üzenetküldésre, hang- és videóhívásra. Ezzel a négy egyszerű lépéssel aktív Facebook-fiók nélkül is használhatod a Messengert. 

messenger letöltés facebook nélkül
Forrás: Pexels

Gyakori kérdések a Messenger Facebook nélküli használatáról

Lehetséges a Messenger letöltés Facebook nélkül?

Igen, lehetséges a Messenger letöltés Facebook nélkül. De ahhoz, hogy használni tudd az üzenetküldő alkalmazást, szükséges létrehozni egy Facebook-fiókot. Jó hír azonban, hogy a fiók felfüggesztését követően is használható a Messenger.

Hogy kell telepíteni a Messengert?

A Messenger telepítéséhez kövesd az alábbi lépéseket.

Messenger telepítése okostelefonra:

 1. Amennyiben iPhone készüléket használsz, nyisd meg telefonodon az App Store alkalmazást és keress a Messenger applikációra. Android telefon használatakor válaszd a Google Play áruházat és keress a Messenger applikációra!
 2. Ezt követően koppints a letöltés opcióra! Lehetséges, hogy a telefonon beállított Apple ID / Google-fiókhoz tartozó jelszó megadása szükséges a sikeres letöltéshez.
 3. Az alkalmazás automatikusan települ, így a sikeres installációt követően már csak be kell jelentkezned Facebook felhasználóneveddel és jelszavaddal!
 4. Használható a Messenger!

Messenger telepítése asztali számítógépre:

 1.  Menj a Messenger applikáció hivatalos weboldalára
 2. Töltsd le a használt operációs rendszernek megfelelő telepítő fájt!
 3. Kattints a futtatásra és kövesd a telepítési instrukciókat!
 4. Használható a Messenger!

Lehetséges a Messenger használata Facebook fiók nélkül?

Nem lehetséges a Messenger használata Facebook fiók nélkül. Azonban a Facebook-fiók létrehozását követően azonnal inaktiválhatod fiókod. Így aktív Facebook-fiók nélkül is élvezhető a Messenger applikáció összes funkciója!