Milyen telefont vegyek? 2021-es útmutató

2020. szeptember 23.

Milyen telefont vegyek?

Okostelefon vásárlása előtt állsz, de összezavar a sok opció? Nem vagy ezzel egyedül! Egy listában összefoglaltuk a legjobb ár-érték arányú telefonokat a teljes árpalettán!

Milyen telefont vegyek?

Manapság hatalmas a kínálat az okostelefon piacon, így komoly fejtörést okozhat az ideális készülék megtalálása. Mobilvásárláskor sokféle szempontot és technikai paramétert kell figyelembe vennünk, a kevésbé technikai beállítottságú felhasználók számára talán túl sokat is. Ebben próbálunk most segíteni!

Két kulcskérdés van a mobiltelefon vásárlás kapcsán:

 1. Az első az ár, amiből következik a következő kérdés is:
 2. A telefon operációs rendszere: Android vagy iOS rendszerű legyen a készülék, ugyanis az Apple kínálata sokkal inkább a felső-középkategóriától indul.

De miért fontos ez? A világon értékesített telefonok 99%-a Android vagy iOS operációs rendszeren fut, így csak ezek közül érdemes választanod. Több másik vállalat is megpróbált már betörni erre a piacra, de mindeddig sikertelenül. A harmadik féltől származó alkalmazások tekintetében is ez a két rendszer dominál: erre a két platformra jönnek ki mindig a legújabb szoftverek: alkalmazások és játékok, hiszen ezekre éri meg a fejlesztőknek fejleszteniük.

Tehát elsősorban a rendelkezésünkre álló keretet érdemes tisztáznunk, és aszerint tovább haladni az igényeink mentén, ugyanis továbbra is fontos a dizájn, az összeszerelés minősége, a kijelző mérete, a hardver (processzor, háttértár, stb), de sokak számára a kamera is kiemelten fontos.

Gyorsan tekintsük át az Android és az iOS előnyeit:

Az Android előnyei

 • Az Android nyílt forráskódú rendszer, sokkal szabadabb és személyre szabható
 • Egyes szoftverekkel konkrétan bármit be tudunk állítani a kinézettől kezdve a funkcionalitásig
 • Széles a választék: rengeteg féle telefon közül választhatsz
 • Az olcsóbb kategóriájú termékek ár-érték arányban kiválóak
 • A prémium szegmens igen nagy vetélytársa az Apple telefonjainak is
 • A telefonok valamilyen szinten bővíthetők, például memóriakártyákkal, dupla SIM kártyával, de akár az akkumulátort is könnyen ki tudod cserélni

Az iOS előnyei

 • Zártabb rendszer, de éppen ez teszi biztonságosabbá az Androidnál
 • Az iPhone-ok sok-sok évig megkapják a legújabb szoftvert
 • Ezért általában az iPhone-ok élettartama hosszabb, mint az Androidos készülékeké
 • Az iPhone alkalmazások általában stabilabban működnek, mint az Androidos verziók, mert nem kell annyiféle készülékre optimalizálni
 • A legjobb alkalmazások és játékok általában iPhone-on debütálnak először

Milyen telefont vegyek 2021-ben?

Most már, hogy tisztában vagyunk az alapokkal, nézzük meg melyek a legjobb okostelefonok 2021-ben! A lista ár szerint növekvszik!

Belépőszint

A listánkat a belépőszintű mobilokkal kezdjük. Az ár 30 ezer forinttól indul. Ki lehet jelenteni, hogy ennél olcsóbban nem érdemes új okostelefont vásárolni.

Xiaomi Redmi 9A

A Xiaomi Redmi “A” szériája a belépő termékeket keresők kedvencévé vált. A legújabb változat a 9A modellszámú, ami szinte teljes széltől szélig tartó, 6,53″ átmérőjű kijelzőt kapott. Néhány éve még ez teljesen elképzelhetetlen lett volna, főleg ebben az árkategóriában. A termék 3 színben érhető el: szürkében, kékben és zöldben. Az erőforrásait kezdő felhasználók számára tervezték: internetezésre, közösségi alkalmazások használatára több, mint tökéletes. Nem mellesleg az 5000 mAh akksival szinte biztos kibírjuk a napot, ha pedig mégsem a gyors töltés segít rajtunk.

Xiaomi Redmi 9A

https://www.alza.hu/xiaomi-redmi-9a-szurke-d6103151.htm

Huawei Y6

Ebben az árkategóriában a Xiaomi szinte verhetetlen, de a Huawei-nek is érdemes egy esélyt adni. Az Y6 modell kijelzője észrevehetően kisebb (6,09″), de a kijelző minősége és kialakítása nagyon hasonló.

HUAWEI Y6 (2019)

https://www.alza.hu/huawei-y6-2019?dq=5570028

Samsung Galaxy A10

A legolcsóbb jó ár-érték arányú Samsung okostelefon jelenleg a piacon a Galaxy A10-es modell. Árban az előbbi két versenyző felett helyezkedik el, de ha fenntartásokkal kezeled a sokak számára még ismeretlen márkákat, akkor válaszd a Samsung megbízhatóságát. Az élményről egy jó minőségű 6,2″-os kijelző fog gondolkodni.

Samsung Galaxy A10

https://www.alza.hu/samsung-galaxy-a10-fekete-d5791717.htm

Középkategória

A középkategóriás okostelefonok felé átnyergelve az árkategóriát valahova 70 ezer forint környékére tehetjük egészen akár 200 ezer forintig – igen széles a paletta. 

Xiaomi Redmi Note 9

A Redmi széria árban nem akkora ugrás elődeihez képest, mint technológiában. A kijelző minősége sokat fejlődőtt, az előlapi kamera átkerült a bal felső sarokba, ami alig észrevehető. Megújult, modern USB-C csatlakozót kapunk, de a jack csatlakozónak is került hely. Kamerából is rögtön 4-et pakoltak bele.

Xiaomi Redmi Note 9

https://www.alza.hu/xiaomi-redmi-note-9-lte-128-gb-szurke-d5838618.htm

Samsung Galaxy A30s

A Samsung AMOLED kijelzőt kapott, viszont itt a kamera notch maradt középen. Az ujjlenyomat olvasót a kijelzőbe integrálták, ami az eddigi legkényelmesebb használatot biztosítja. A töltés itt is USB-C-n történik, de kamerából “csak” 3-at tettek bele.

Samsung Galaxy A30s

https://www.alza.hu/samsung-galaxy-a30s-fekete-d5791751.htm

Huawei P40 Lite

A Huawei középkategóriás modellje a piaci újdonságokat ötvözi. A Xiaomihoz hasonlóan az előlapi kamera a bal felső sarokba került. A hátoldali kamerák elrendezése és dizájnja az iPhone 11-ére hajaz, ami igen jól áll neki. Az ujjlenyomat-olvasó szenzor egy érdekes megoldásnak köszönhetően a telefon jobb oldalára került, ami pont kézreáll.

Huawei P40 Lite

https://www.alza.hu/huawei-p40-lite-fekete-d5835945.htm

Xiaomi POCO X3

A Xiaomi POCO X3 modelljét IPS kijelzővel szerelték, ami kiváló színeket és jó betekintési szöget nyújt. A Xiaomi legnagyobb újítása ebben a készülékben minden bizonnyal a 4 darab középre helyezett kamera, amivel lenyűgöző képeket készíthetsz.

Xiaomi POCO X3

https://www.alza.hu/xiaomi-poco-x3-128-gb-szurke-d6134516.htm

iPhone SE

Az iPhone SE első változata is hatalmas sikert aratott a piacon, de nincs ez másképp az új modellel sem. Aki prémium “iPhone-érzésre” vágyik, de nem szeretne 200 ezer forintnál többet fizetni egy új telefonért, annak az iPhone SE lesz a tökéletes választás. A telefon külsejét tekintve már-már retrónak számít, de a házban lapuló hardveres technológia az egyik a legjobb a piacon.

iPhone SE

https://www.alza.hu/iphone-se-64-gb-fekete-2020-d5826605.htm

Felső kategória

Véleményünk szerint felső kategóriának számítanak a 200 ezer forintnál drágább telefonok, de a határ persze a csillagos ég. Következzenek a nagy márkák zászlóshajói:

OnePlus 8

A OnePlus 8 a kínai gyártó jelenlegi csúcsmodellje. A hátoldalon 3 Sony lencsét találunk, melyek gondoskodnak arról, hogy gyönyörű képeket készíthess. A készülék már támogatja az 5G hálózatokat, így szinte biztos, hogy nem lesz lemaradásban a versenytársakhoz képest.

OnePlus 8

https://www.alza.hu/oneplus-8-128-gb-fekete-d5814668.htm

Samsung Galaxy Note10

Ha dizájnban valami újra és elegánsra vágysz, akkor szinte biztos, hogy a Samsung prémium készülékei között megtalálod. A jegyzeteléshez jár a továbbfejlesztett Samsung S Pen, ami egy tollhoz képest igen sok funkciót ígér.

Samsung Galaxy Note 10

https://www.alza.hu/samsung-galaxy-note10-dual-sim-fekete-szinu-d5791895.htm

iPhone 11 Pro

Az Apple jelenlegi csúcskészülékei az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max. A legtöbb teszt az iPhone hardverét hozza ki győztesnek, ami minden bizonnyal a hardver és a szoftver tökéletes összhangjának köszönhető.

iPhone 11 Pro

https://www.alza.hu/iphone-11-pro?dq=5669271

Samsung Galaxy S20

Az iPhone 11 Pro legnagyobb vetélytársa a Samsung zászlóshajója, a Samsung Galaxy S20. A készüléket a Samsungtól megszokott gyönyörű AMOLED kijelzővel szerelték. A fotózásra elől 10 megapixelt, míg hátul 64-et kapunk az egyik optikának köszönhetően. A videózási élmény pazar, hiszen 8k-s felvételeket is készíthetünk ezzel a csúcskészülékkel.

Samsung Galaxy S20

https://www.alza.hu/samsung-galaxy-s20-kek-d5776180.htm

Milyen telefont érdemes venni?

Tehát összefoglalva: milyen mobilt is érdemes venni 2021-ben? A két legfontosabb kérdést kell tisztáznod: hogy mennyi a keret rá és, hogy melyik operciós rendszer szimpatikus számodra. Ez a két szempont segít a döntésben. Összességében érdemes a jó márkanévvel bíró okostelefonok közül választani, hogy ne érhessen minőségbeli meglepetés. Ezért is szorítkoztunk ezekre a jól ismert nevekre.

Ajánló