Telefonszám elrejtése lépésről-lépésre

2021. november 17.

telefonszám elrejtése

A telefonszám elrejtése igazán egyszerű feladat. Okostelefon készüléked beállításai között pár másodperc alatt megtalálhatod a hívószám elrejtése opciót. Ezt követően kimenő hívásaid mindegyikénél rejtve marad a hívásazonosító. A hívást fogadó személy a telefonszámod helyett, a “rejtett hívószám” szöveget fogja látni. A telefonszám tartós elrejtése helyett inkább alkalmi megoldást keresel? Alábbi cikkünkben megismerhetsz egy módszert, amellyel bármilyen eszközön elrejtheted hívószámod egy egyszerű trükk segítségével!

Hogy kell rejtett számmal hívni?

Telefonszámod elrejtésére két módszer van: a hívásazonosító tartós elrejtése a telefon beállításai között, vagy a hívószámküldés átmeneti kikapcsolása egy kód segítségével. Az előbbi módszer pontos lépéseit jelentősen befolyásolja, milyen készüléket használsz. Android és iPhone készülékek esetén máshol található a telefonszám elrejtéséhez szükséges beállítás. Bemutatjuk, hogy iOS és Android eszközökön, hol találod pontosan a szám elrejtése lehetőséget.

Telefonszám elrejtése iPhone készülékeken lépésről-lépésre, képekkel

1. Lépés: Nyisd meg a beállításokat, amelyet vagy a kezdőképernyőn, vagy a dock felületen találsz. Ha nem találod a beállítások opciót, használd a Spotlight keresési funkciót! Ha angolul használod iPhone készüléked, akkor “Settings” néven találod meg a beállításokat.

2. Lépés: Válaszd a “Telefon” beállítási lehetőséget! Ez angolul “Phone” néven található meg.

3. Lépés: Kattints a “Hívószámkijelzés” opcióra! Angol nyelven a “Show My Caller ID” lehetőséget válaszd!

4. Lépés: Végül pedig kattint a csúszkára! Akkor állítottad be a telefonszám elrejtését, ha a csúszka szürke színű! A hívószám elrejtése nem sikerült, amennyiben a csúszka továbbra is zöld színű!

Amennyiben követed a fenti lépéseket, biztos lehetsz benne, hogy a hívószámküldés funkciót sikeresen kikapcsoltad. Szeretnéd ellenőrizni? Nincs más teendőd, mint egy próba hívást végezni, a szám elrejtés ellenőrzéséhez.

Hívószám elrejtése Android telefonokon

Mivel az Android készülékek esetén számos különféle skin, vagyis eltérő megjelenésű grafikus felhasználói felület érhető el, így a képes illusztráció helyett, átfogó szöveges leírással mutatjuk be a hívószám elrejtésének lépéseit.

 1. Lépés: Válaszd a “Telefon” menüt! Itt tárcsázhatsz új számokat.
 2. Lépés: Kattints a jobb felső sarokban lévő 3 pontra, amellyel egy lenyíló menüt érhetsz el!
 3. Lépés: Válaszd a “Beállítások” lehetőséget! Ezt angolul “Settings” néven találhatod meg.
 4. Lépés: Kattints a “Kiegészítő szolgáltatások” lehetőségre! Az opció angol neve “Supplementary services”.
 5. Lépés: Válaszd a “Hívószám mutatása” lehetőséget, majd kattints a “Hívószám elrejtése” opcióra! Ezeket “Show caller ID” és “Hide number” néven találhatod meg, ha angolul használod Android készüléked!

A fenti beállítások némileg eltérhetnek a használt Android verzió száma és a készüléken futó Android skin miatt. Ha a bemutatott 5 lépéssel nem sikerül Android telefonon elrejteni a hívószámot, akkor érdemes a beállításokon belül a telefon szekcióban keresni a hívószám elrejtése opciót.

Elakadttál? Semmi gond! Keress az alábbi kifejezésre a Google keresőben vagy a YouTube videó megosztó portálon: “telefon készülék pontos típusa + blocking caller ID” vagy “telefon készülék pontos típusa + hiding caller ID”.

Szám elrejtése bármilyen eszközön egy egyszerű trükkel: #31#

Nem szeretnéd permanensen elrejteni számod, csak egy adott hívás erejéig? A hívószám letiltása a #31# kóddal bármely készüléken lehetséges! Ahhoz, hogy az adott hívás esetén kikapcsold a hívószámküldés funkciót, kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Lépés: Írd be a tárcsázandó szám elé a #31# kódot!
 2. Lépés: Írd be a tárcsázandó telefonszámot!
 3. Lépés: Indíthatod a hívást!

Hasznos tudni, hogy a telefonszám szoftveres elrejtése esetén, vagyis olyan esetekben amikor tartósan elrejted hívószámod, használható a *31# kód a hívószám előtt, a telefonszám felefedéséhez. Tehát ha tartósan elrejted telefonszámod, azonban egy adott hívás esetén szeretnéd felfedni hívószámod az alábbi instrukciókat kell követned:

 1. Lépés: Írd be a tárcsázandó szám elé a *31# kódot!
 2. Lépés: Írd be a tárcsázandó telefonszámot!
 3. Lépés: Indíthatod a hívást!

Konklúzió

A telefonszám elrejtése igazán hasznos lehet, ha szeretnéd elkerülni, hogy a hívást fogadó fél megtudja a telefonszámodat. Ahhoz, hogy inkognitód megőrizd, nincs másra szükség, mint, hogy a hívószám elé beírd a #31# kódot, vagy a mobilkészüléked beállításai között megkeresd a “Hívószám elrejtése” opciót.

Ajánló