Ismerje meg, mi kell a videószerkesztővé váláshoz

2022. június 17.

videó szerkesztés

A kreatív területen dolgozni vágyók egyik legnépszerűbb és legkeresettebb munkája a videóvágás. Körülbelül ugyanannyi készség kell hozzá, mint a filmhez vagy a televízióhoz, de sokkal rugalmasabb lehet, ha helyszínről van szó. Ez munka jövedelmező karrierrel kecsegtet a szórakoztatóiparban, különösen, ha végül fellép a gyártásba. De a videóvágás nem séta a parkban; elhivatottság és tehetség kell ahhoz, hogy e szakma szakértőjévé váljunk.

A videószerkesztő különféle formátumú videókat szerkeszt. A projekt egy rövid, 30 másodperces epizódtól a több mint két óráig terjedhet nagyjátékfilmek és dokumentumfilmek esetében. A videószerkesztők felelősek a képernyőn elmesélt történetért, annak megjelenítéséért és végső soron a felfogásáért. A közösségi média platformok, például a YouTube és a Twitch térnyerésével a videószerkesztők is elkezdtek dolgozni ezen a területen: élőben szerkesztik a streameket, mielőtt feltöltenék azokat olyan tartalomportálokra, mint a Facebook vagy a YouTube.

Íme, mire van szükség:

1. A tökéletes videószerkesztő eszköz elengedhetetlen:

Egy jó minőségű programmal nagyban hozzájárul ahhoz, hogy tapasztaltabb és sikeresebb videószerkesztővé váljon. Manapság számos különböző lehetőség áll rendelkezésre az eszköz kiválasztására, de a legjobb alkotók készségei nagyon eltérőek attól függően, hogy mit használnak.legfontosabb szempontja ingyenes online videókészítő az, hogy kellőképpen kontrollálja az összes elemet a tökéletes eredmény eléréséhez. Ez azt jelenti, hogy megtanulja, hogyan kell használni a szerszámon belüli összes eszközt, és tudja, hogyan optimalizálhatja annak funkcióit a maximális hatékonyság érdekében. Így a videószerkesztők a jeleneteket a megfelelő hanggal, vizuális stílussal és történettel párosíthatják.

2. A szerkesztőeszköz erős irányítása:

Bár a videó szerkesztéséhez használt program elsősorban Önön múlik, sokkal jobban megértheti a szerkesztést a megfelelő programmal. Ahhoz, hogy szakemberként dolgozhasson, rendelkeznie kell a szerkesztőeszközzel kapcsolatos végzettséggel és a számítógéppel való munkavégzés alapvető készségeivel. Ismernie kell a funkcióit és interfészeit, és tudnia kell, hogyan kell hatékonyan használni eszközeit. Választhat ingyenes online letölthető videókészítőt, de ha karrierjét tovább szeretné vinni, akkor az eszköz előfizetéses verziója ideális azok számára, akik nagyobb irányítást szeretnének elérni projektjeik felett. megtehetik.

3. Kiváló kameraismeret:

A kamera hatékony használatának ismerete elengedhetetlen. Nem kell a sajátját birtokolnia, de biztosan segít. Legyen szó kameráról vagy DSLR-ről, a megfelelő felszerelés lehetővé teszi, hogy a legjobbat hozza ki videószerkesztési készségeiből. Az állóképek és videók tökéletes felvétele szempontjából fontos lenne, ha különböző szögekből tudna felvételt készíteni, és megérteni, mire képesek az alanyok. Az ideális felvétel elkészítése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy nagyszerű videót készítsünk. Jelentős eszköz minden feltörekvő videószerkesztő számára.

4. Empátia a projekt igényeinek megértéséhez:

A videószerkesztés művészet, de üzlet. Ahhoz, hogy sikeres legyen, meg kell értenie ügyfelei igényeit. Meg kell értenie, mi készteti az embereket, mi érdekli őket, és hogyan használhatja fel ezeket az információkat a közönségével való kapcsolatteremtésre. A videószerkesztőnek képesnek kell lennie felvételek készítésére és eredeti darab létrehozására egy ingyenes eszköz segítségével online videokészítő, például az InVideo , amely egyszerűbbé teszi a szerkesztési folyamatot.

5. Erős szervezőkészség:

A videószerkesztés időbe telik, és bár kis mennyiségben, rövid idő alatt is elvégezhető, fegyelemre és türelemre van szükség ahhoz, hogy egy projektből a legjobb eredményt érjük el. Keményen kell dolgoznia, hogy ügyfelei fantasztikus végterméket kapjanak. Az egyes projektekkel eltöltött idő változó, de még mindig jelentős időre van szükség, ha professzionális videószerkesztőként dolgozik.

6. Kreatív vizuális stílus:

Mivel a videószerkesztés vizuális termék, a képernyőn megjelenő látványelemek kezelésének első osztályúnak kell lennie. Nem engedheti meg magának, hogy hibákat kövessen el, amikor jeleneteket vág össze, és rendezetlen anyagokból összefüggő történetszálat alkot; itt lépnek életbe a kreatív képességeid. A videószerkesztőnek képesnek kell lennie arra, hogy stílusát beépítse munkájába. Nem dolgozhatsz egy projekten anélkül, hogy nem néznéd, amit csinálsz. A különböző szögek és technikák használata lehetővé teszi, hogy minden egyes munka egyedivé váljon, nemcsak az Ön, hanem a közönség számára is. 

7. Az audio- és videoelmélet alapos ismerete

Ez a két alapvető szempont, amelyet minden szerkesztőnek ismernie kell, mielőtt nekilátna projektjének. Mind a hang-, mind a videóelmélet kulcsfontosságú a videószerkesztésben. A hang a videószerkesztők munkájának létfontosságú része, legyen szó podcastokról vagy filmekről. Kulcsfontosságú, hogy tudja, hogyan állítson fel egy jó hangsávot, amely illeszkedik az elmesélni kívánt vizuális történethez. Ez a tudás abban is segít megérteni, hogy a videódban előforduló egyes hangok miért nem illeszkednek a jelenethez, miért nagyon hangosak vagy nagyon halk bizonyos dolgok, és pontosan mit tehetsz ez ellen.

8. Erős vizuális érzék és forgatókönyvek megjelenítésének

képessége A videószerkesztéshez elengedhetetlen egy jelenet kitalálása és a vizuálisan legjobban működő képesség. Ha valakit keres, aki segíthet megvalósítani elképzeléseit, keressen egy jó videószerkesztőt! Tudják, hogyan kell átvenni a nekik kapott forgatókönyveket, és összeilleszteni őket a kész projektbe, hogy vizuálisan vonzó legyen a közönség számára.

A professzionális videószerkesztő karrier semmihez sem hasonlítható. Azok az emberek, akik szeretnének rányomni bélyegüket a világra, használhatják ezt a művészeti formát ennek eszközeként. A lényeg a nézőkkel való kapcsolatteremtés, és egy igazán eredeti alkotás létrehozása, amely hatékonyan közvetíti üzenetét, és tartós hatást fejt ki.

Manapság bárki, aki karriert szeretne csinálni a videószerkesztéssel, rengeteg lehetőséggel leterhelheti, amelyek közül választhat. Végül azonban minden a használt eszközökön és a lenyűgöző tartalom. A megfelelő készségekkel és eszközökkel a karrierje exponenciálisan fellendülhet, lehetővé téve, hogy elképesztően kapcsolódjon közönségéhez.

Ajánló