A legjobb karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak és fiúknak

2020. szeptember 27.

karácsonyi ajándék ötletek

A Karácsony egy nagyon szép és meghitt ünnep.

Sokan csak “A szeretet ünnepe”-ként hivatkoznak rá, amikor az egész család összejön, és régi történetekkel, közösen átélt élményekkel teszik maradandóvá az eseményt.

Ahhoz pedig, hogy a szeretetünket a szavakon kívül tettekkel is kimutassuk, ajándékokkal szoktuk meglepni családtagjainkat, barátainkat.

De a karácsonyi ajándék választás nem mindig könnyű feladat – ez pedig hatványozottan igaz, amikor a karácsonyi ajándék férfiaknak lesz kiválasztva.

Ebben a cikkben szeretnénk megkönnyíteni a feladatot!

Íme, a legjobb karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak, illetve a legjobb karácsonyi ajándék ötletek fiúknak.

Karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak

A férfi karácsonyi ajándékok kiválasztása azért nagyon nehéz, mert a férfiak sok esetben “semmit nem akarnak”.

Nem arról van szó, hogy nem örülnek a meglepetésnek – csupán nincs a fejükben egy lista, amivel megkönnyíthetnék az ajándékozók dolgát.

Ez a legfőbb oka, amiért nagy szükség van az olyan ötletes karácsonyi ajándékokra, amelyek akkor is örömet váltanak ki, ha nem kifejezetten várták őket.

1.  Parfüm

Ahogy azt már az “ajándék ötletek férfiaknak” című cikkünkben is megmutattuk, a parfümökkel nagyon nehéz mellélőni.

Ez egy olyan univerzális férfi ajándék karácsonyra, ami fogyó áru, tehát mindig, folyamatosan szükség lesz rá.

A karácsonyi meglepetések pedig azért nagyon jók, mert az ember olyat is kap, amit magának biztosan nem venne meg, de ha megkapja, akkor nagyon boldog lesz tőle.

Az egyik legnépszerűbb férfi parfüm a Hugo Boss – Hugo, amelynek nem csak a neve prémium, de a bazsalikommal keveredő erős illata is.

Vásárlás: https://thenext.hu/hugo-boss-hugo/

2. Szerszámkészlet

szerszámkészlet karácsonyi meglepetésnek
forrás: https://www.alza.hu/barkacs/borond-szerszamalkatreszeket-186-alu-premium-d4652304.htm?kampan=adw_alza_pla_all_smart-shopping-campaign_produkty_hobby-a-zahrada_c_9063090_AUPR2553&gclid=CjwKCAjwwab7BRBAEiwAapqpTA7tHD3Y2PQ9iAjFkaE0DqFBj5F3uLG_bcfynIzi3C9Yc4p89ltHZhoC154QAvD_BwE

Vannak olyan meglepetések, amelyek érzelmileg érintenek meg, és vannak, amelyek egyszerűen csak nagyon hasznos ajándékok férfiaknak.

Az ember nem is gondolná kisfiúként, hogy férfi korára mekkora örömet fog jelenteni egy szerszámkészlet.

Jellemzően a férfiak azok, akik az otthon elromlott dolgokat megjavítják, ehhez pedig eszközökre van szükség.

Nincs is annál rosszabb, mint mikor folyamatosan kölcsön kell kéregetni a szomszédtól vagy a sógortól.

Érdemes tehát szerszámkészlettel meglepni őket, mert bár elsőre nem tűnik egy állat leejtő ötletnek, de a tapasztalat azt mutatja, hogy nagy örömet fog kiváltani, és kétségtelenül az egyik leghasznosabb ajándék ötlet férfiaknak!

Érdemes minél több elemből álló változatot venni, ahogy a példában is, hiszen így biztosan kéznél lesz minden, amikor szükség lesz rá.

Vásárlás:

3. Kávé

A kávé egy remek karácsonyi ajándék apáknak, akikre a munka után nem a pihenés vár, hanem a sok-sok játék a gyermekükkel!

Szerencsére a kávé ma már nem csak a koffein-löketről és az energiáról szól, hanem az exkluzivitásról, a finom ízekről és a hangulatról is.

De ha a kávét nem érezzük elég exkluzív férfi karácsonyi ajándéknak önmagában, akkor kávéfőző is vásárolható hozzá, mint például a Bosch Tassimo Happy, amely az egész család számára tökéletes megoldás lehet, hiszen a bögretartó mérete állítható.

Így tehát a kávé, illetve a kávéfőző az egyik legjobb ajándék apukáknak, illetve a legjobb ajándékcsomag férfiaknak (vagy akár nőknek).

4. Zokni

Vicces ajándékok férfiaknak? Egyértelműek a zoknik jutnak az ember eszébe!

A legtöbb vicces ajándékkal az a baj, hogy az átadás pillanatában jó poén, de néhány perc múlva már teljesen hasztalanok, és soha többé nem lesznek elővéve.

Ezzel szemben a poénos zoknik –amennyiben kényelmesek– ugyanúgy tudnak funkcionálni, mint a normál, minta nélküli változatok.

De akár a vicces férfi mamuszok is tökéletes karácsonyi ajándék ötletek, mert ezeket csak otthon használja az ember, ott pedig gond nélkül felveszi mindenfajta szégyenkezés nélkül.

Igazán egyedi ajándék férfiaknak az a zokni, amely valamely fantáziavilághoz, karakterhez, játékhoz fűződik. A mai férfiak többsége ugyanis videójátékokkal is játszik, ezért célszerű lehet olyan férfi zoknit választani nekik, amely kapcsolódik a szeretett videojátékhoz.

Azonban érdemes előtte kideríteni, hogy melyik játékkal is tölti az idejét, illetve azon belül pontosan milyen fajjal, kaszttal, vagy frakcióval – nehogy pont az ellenfél jelét kapja meg, és zokni égetés legyen a karácsony esti program.

5. Elektronikai kiegészítők

A technológiai fejlődés következtében ma már tele vannak a háztartások elektronikai készülékekkel.

Ezek manapság a legnagyobb sztárok a karácsonyi ajándék ötletek között – de magas áruk miatt a család közösen szokta megvásárolni.

Ráadásul jellemzően a férfiak azok, akik jobban értenek a tech cuccokhoz, ezért érdemes lehet bevonni őket is a vásárlási folyamatba, ami persze megöli a meglepetést.

De nem ez a helyzet az elektronikai kiegészítőkkel!

Minden egyes eszközhöz tartozik olyan kiegészítő, amelyet utólag vásárolunk meg, mert a számítástechnikai eszköz érkezésekor még nem jut eszünkbe, hogy szükség lesz egyéb eszközökre is.

Tipikusan ilyenek a laptop tartók, a pendriveok, vagy a fülhallgatók – bármelyiket is választjuk, az remek ajándék pasiknak!

Karácsonyi ajándék ötletek fiúknak

A fiúk a férfiakkal szemben sokkal közlékenyebbek a várt karácsonyi ajándékokról, így jóval könnyebb nekik meglepetést választani, hiszen az ajándékozónak van fogalma arról, hogy mit is akarhat a kisember.

Ami itt a nagy csapdát jelenti, az a korkülönbség. 

Egy 12 éves fiú ugyanis teljesen más ajándékokban gondolkodik, mint egy 15 éves – pedig csupán 3 év korkülönbség van köztük!

  1. Szerszámos doboz gyerekeknek

A gyerekek imádnak barkácsolni!

Sajnos azonban sokszor azt a választ kapják, hogy: “kés, villa, olló – kisgyerek kezébe nem való”.

De ma már más a helyzet, ugyanis direkt gyermekeknek készült barkács készletet is bármikor beszerezhetünk, amivel nem tudják magukat megsebezni, de mégis be tudnak segíteni a háztáji feladatokban.

A legjobb karácsonyi ajándékok fiúknak csak egy adott kor után válik esedékessé, hiszen kis korukban még bármit le tudnak nyelni – de a barkácskészletek ezzel szemben már egészen kis kortól is ajándékozható.

Vásárlás:

2. LEGO

Fiúknak ajándék?

A LEGO kétségtelenül az egyik legsikeresebb játék, ezzel pedig a legbiztosabb karácsonyi ajándék ötlet fiúknak!

Ráadásul ma már kaphatóak olyan játékok is, amelyek 1 éves kortól biztonságosan használhatóak, ezért a kisgyermekek biztosan nem tudják lenyelni.

Érdemes körülnézni a kínálatban, mert a választék hihetetlenül nagy.

Vásárlás:

3. Zoknik

A zokniknak a kisgyermekek még nem tudnak annyira örülni, mint nagyobb korban.

Éppen ezért a sima, hagyományos zoknik nem a legjobb karácsonyi ajándékok fiúknak.

De a mintás, vicces zoknik viszont határozottan igen!

Bár minden évben más mese a kedvencük, de szerencsére mire kinövik az előző mese szellemiségét, addigra a lábméretük is annyival megnagyobbodik, hogy új zoknira lesz szükség.

Ami pedig még a zoknik mellett szól: csecsemőknek, babáknak is ajándékozhatóak!

Vásárlás:

4. Hátizsák

A hátizsák egy remek, kortalan karácsonyi ajándék fiúknak.

Nem számít, hogy a címzett még csak most kezdi az iskolát, vagy már középiskolába jár, táskára mindig szüksége lesz!

Sőt, még az ovisoknak is jó ötlet lehet, hiszen ők mindig nagyobbnak szeretnének látszani, és még gyermeki lelkesedéssel várják, mikor kezdhetik már el az iskolát.

Ráadásul remek szülinapi, névnapi ajándék is egyben! Olyat érdemes választani, ami kissé semleges, így éveken át nem kell lecserélni a stílusa miatt.

Vásárlás:

5. Parfüm tinédzser fiúknak

A legjobb ajándékok férfiaknak karácsonyra kétségtelenül a parfümök.

A tinédzser fiúk pedig már erőteljesen kamaszodnak, férfiasodnak, ezért az ajándékkal is nagyon óvatosan kell bánni.

A parfüm azért lehet jó választás, mert igazán férfias ajándék, hiszen ezt használják a felnőtt férfiak is, és ettől a kisebbek sem érzik azt, hogy gyerekként van bánva velük.

Azonban érdemes olyan illatot választani nekik, ami még nem a férfiakéhoz hasonlító maszkulin, hanem sokkal enyhébb, de mégis kellemes illatú.

A Dior SAUVAGE pont ilyen, hiszen bergamói gyümölcs illata miatt eleinte a feminin illatokat árasztja, de amint megszárad, jobban előtérbe kerül a maszkulin jellege.

Összefoglalás

Rengeteg alkalom van, amikor maszkulin ajándék ötletekre lehet szükség:

  • Ajándék ötletek fiúknak születésnapra, névnapra
  • Idősebb férfiaknak szülinapra, névnapra
  • Ajándék férjnek
  • Ajándék apukáknak
  • Ajándékok évfordulóra
  • Valentin napi ajándék

És a listát még folytathatnánk.

Az ajándék ötletek férfiaknak karácsonyra teljesen más jellegűek, mint mondjuk szülinapra, névnapra. 

Ekkor ugyanis szabadabb kezet kapunk, hiszen az ajándéktárgyak férfiaknak (és nőknek is) kevésbé személyre szabottak a gyerekekhez képest, vagy mint mondjuk egy férfi szülinapi ajándék, ami csak és kizárólag az ünnepeltről szól.

A legjobb karácsonyi ajándékok férfiaknak bizony azok, amelyek nem csak szórakoztatóak, hanem hasznosak is.

Emiatt az ajándékokat úgy érdemes választani, hogy ne csak az átadás pillanatában okozzanak örömöt, hanem akár évekkel később is, illetve újra és újra elő legyenek véve és akár napi szinten is használva legyenek.

De nagyon fontos különbséget tenni a férfi karácsonyi ajándékok, illetve a fiúknak vásárolt ajándékok között.

Fiatal korban még komoly különbség van egy 10, illetve egy 13 éves fiú között is, mind érdeklődésben, mind habitusban – pedig csupán 3 év a korkülönbség.

Éppen ezért célszerű különválasztani a babáknak, óvodásoknak, általános iskolásoknak, és kamaszoknak vásárolt karácsonyi ajándék ötleteket is.

Ajánló