A legjobb laptop tartók: ágyba!

2020 május 29. | Tech, Toplista

Mivel az otthoni munka egyre nagyobb népszerűségnek örvend – és szerencsére nem csak kényszerből – ezért a laptopvásárlási láz beindulásával megjelenik az igény egy jó laptop tartóra is.

Ideális esetben van egy otthon kialakított munkaállomás, a céges eszközöknek dedikált íráasztallal és székkel. De persze ez nem mindig opció, ugyanis a legtöbb cég nem járul hozzá az otthoni iroda kialakításának anyagi részéhez, meg persze a lakásban is kihívás lehet megtalálni a legjobb helyet egy plusz íróasztalnak.

A jó munkarend is fontos szempont: minden tisztelet azé, aki képes napi 8 órát helyes testtartással egy irodai székben ülve eltölteni, de valljuk be, néha jó kicsit kényelmesnek lenni, és a kanapéból, vagy akár az ágyból dolgozni.

Ilyenkor viszont általában kompromisszumot kell kötni: vagy a kanapé kényelmes, de a laptop ki akar esni a kezünkből, vagy visszaülünk az asztalhoz, ahol pedig a testtartásban lehet elfáradni.

Szerencsére a laptop tartók között már egyre nagyobb a választék. És nem csak az íróasztalra szántakat találjuk meg közöttük, hanem választhatunk már igen jó laptop tartót ágyba is: ahol te is kényelmesen ülhetsz/fekhetsz, és a laptop se akar álladóan leborulni az öledből. A szerkesztőségben nekünk ezek a kedvenceink:

A legjobb ár-érték arányú laptop tartó ágyba:

BYLLAN laptoptartó (Ikea)

BYLLAN laptop tartó ágyba

Egy igazi multifunkciós, minden helyzethez igazítható laptop tartó. Nem csak olcsón hozzá lehet jutni, de a párnázott alsó résznek köszönhetően kényelmes a kanapéban ülve, és ágyban fekve is. A formája ergonómikusan kialakított, enyhén körülöleli a testet, így még egy kis alkartámaszt is ad a gépeléshez. Az alsó rész enyhén párnázott, így nem csak puha és biztosan nem fog nyomni, de így könnyen alakítható a dőlésszög is.

Található rajta egy kis hordozó fogódzkodó is, a könnyebb szállításért (persze általában a nappaliból a hálószobába). A felső rész klasszikus műanyag, de hacsak nem próbáljuk meg direkt eltörni, elég merev és strapabíró. És ami nem elhanyagolható szempont, hogy könnyedén tisztítható, így akár a TV előtti ebédre/vacsorára is bevethető.

A legprofibb:

VITTSJÖ laptopállvány (Ikea)

VITTSJÖ laptop állvány ágyba

Ez egy igazi laptop állvány, nem csak tartó. Az alacsonyra vett alsó rész miatt a lábak könnyedén becsúsztathatók szinte minden ágy alá, így pedig a felső rész már az ágy fölé ér, ahol kényelmesen elérjük. Masszív felépítésű, a szerkezete fémből készült, így biztosan nem fog kettétörni a legnehezebb gépek alatt sem. Az üvegfelület ráadásul edzett üveg, így még a véletlen ráejtést is jól bírja – és ami szintén fontos, hogy nagyon jól mutat a hálószobában.

Ezt úgy a legjobb használni, ha az ágyban felülsz hozzá: így kényelmes gépelési felületet ad, a hátad kipárnázva pedig a testtartás is egészséges marad. Ha kivinnéd a hálóból, fotel mellé állítva is jó kombinációt ad, ha már unod az íróasztalt, de az ágyból már ki szeretnél kelni. Az összeszerelés faék egyszerű, gyakorlatilag lehetetlen elrontani, így a vásárlás után azonnal bevetheted az otthoni munkára. Egyetlen hátránya, hogy egér nem fér el a gép mellett, ha azt is szoktál használni.

A legpraktikusabb:

MERN összehajtható laptoptartó

MERN laptop tartó ágyba

Sok laptop tartó hátránya, hogy nemhogy egy egérpad, de sokszor még egy pohár ital sem fér el a gép mellett: így lehetnek könnyen balesetek a földre letett pohár feldöntéséből, vagy az “elfelejtettem, hogy az ágy alá tettem a teám” szituáció klasszikus esete. A MERN laptoptartónál ettől nem kell tartani: van dedikált része a gép elhelyezésére, ahol apró bukkanó akadályozza meg a lecsúszást, és mellette akad egy kis plusz felület egérpad, jegyzetfüzet, tea, kávé tárolására.

Gyakorlatilag egy kompakt íróasztalról beszélünk, olyan a kialakítása. Ráadásul össze is hajtható, ezért könnyen szállítható. Persze itt már nem csak a nappali és a hálószoba közötti ingázás merülhet fel, hanem íróasztalra helyezve magasíthat annyit rajta, hogy minimális plusz befektetésért gyakorlatilag kapunk egy álló asztalt, amit kedvünk szerint használhatunk rendes íróasztalként is. Így az irodába is magunkkal viheted, ha az egészséges életmódért néha állva szeretnél dolgozni. A hétvégi kényelmes ágyból filmezéshez pedig tökéletes laptoptartóként szolgál az ágyban is.

Milyen laptop tartót szoktál használni az ágyban? Írd meg kommentben!

A cikkben minden fotó az ikea.hu-ról vagy a jysk.hu-ról származik, ugyanis jelenleg ezeket tartjuk a legjobbnak.