A legjobb ingyenes képszerkesztő programok online

2020. május 05.

ingyenes képszerkesztő programok

Az ingyenes fotó- és képszerkesztők piaca az utóbbi időben gyökeres átalakuláson ment keresztül.

Az egész onnan kezdődött, hogy megjelentek a számítógépek, amelyek lehetővé tették a képszerkesztést.

Majd megjelent az internet, ahol elérhetővé váltak először a letölthető programok, majd az online képszerkesztők.

Végül beköszöntött a közösségi média és a véget nem érő médiafogyasztás kora, ami korábban soha nem látott keresletet teremtett a képszerkesztő szoftverek iránt.

Ma már szinte mindenki tud alapszinten fotókat vagy képeket szerkeszteni, hiszen a profilfotókhoz, a közösségi média posztokhoz vagy az önéletrajzhoz szükség van rá.

Azonban egy profi program jelentősen meg tudja könnyíteni a folyamatot, és ezáltal a végeredmény is sokkal minőségibb lesz.

De vajon melyik a legjobb ingyenes képszerkesztő program online?

A legjobb ingyenes képszerkesztő programok online

Canva

online képszerkesztő

Az utóbbi időben népszerűvé vált a drag-n-drop (húzd és vidd) stílusú online építkezés.

A weboldalakat például ma már ilyen módszerrel építik a legtöbben, nincs szükség fejlesztői szaktudásra – ehhez a trendhez pedig kapcsolódott a képszerkesztés világa is.

Ami a legjobb az egészben: szinte minden online képszerkesztő program freemium modellel üzemel, tehát az alap funkciókat teljesen ingyenesen lehet használni, és csak a komolyabb, haladóbb funkciókért kell fizetni.

Ennek az egyik legnagyobb nyertese a Canva.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Canva az egyik legjobb és legegyszerűbb online képszerkesztő program.

Olyannyira egyszerű, hogy semmiféle előképzettség nem szükséges hozzá, mindent automatikusan és intuitív módon tud az ember, mikor odaül elé.

Ezenkívül nem szükséges semmiféle programot letölteni, hiszen a szerkesztőfelület teljesen online – de akár telefonon vagy tableten is használható.

Egy új design projekt kezdetekor rengeteg féle sablon közül választhatunk:

 • Önéletrajzok
 • Ajándékutalványok
 • Szórólapok
 • Meghívók
 • Képeslapok
 • Névjegykártyák
 • Social media sablonok

És a listát még folytathatnánk.

Meglévő design elemeket is importálhatunk, így nagyon könnyen cserélhető le egy gyengébb fotószerkesztő program a Canva-ra.

Évek óta az egyik legjobb online képszerkesztő – és ez valószínűleg nem is fog változni a következő években sem.

Itt található: https://www.canva.com/

PhotoWorks

A PhotoWorks egy aranyat érő eszköz azok számára, akik a könnyen a kezelhető képszerkesztőket részesítik előnyben, de közben mégis profi eredményeket szeretnének.

A szoftver automatikus és kézi szerkesztőeszközöket egyaránt kínál, amelyek intuitívan használatóak, és egyszerre felelnek meg az amatőr és profi fotósok igényeinek. A szerkesztő segítségével javíthatjuk a színeket, eltávolíthatjuk a képeken lévő hibákat és tárgyakat, megváltoztathatjuk azok hátterét, szépíthetjük a portrékat, digitálisan alakíthatunk át testet és arcot, sok egyéb lehetőség mellett.

A képszerkesztő eszközökön kívül a PhotoWorks olyan művészi elemeket kínál, mint a keretek, effektek, szűrők, betűtípusok és matricák, amelyekkel díszíthetjük a képet és hozzá adhatunk végső simításokat vagy vízjeleket.

Annak ellenére, hogy a program tele van funkciókkal, minden eszköze átgondoltan van elrendezve a kezelőfelületen, így nincs szükség tutorial videókra vagy kézikönyvre, hogy használni tudjuk.

A PhotoWorks legújabb verziója kötegelt feldolgozást is tartalmaz, amely lehetővé teszi a képek egyidejű javítását. Így a PhotoWorks bonyolult szerkesztése is egyszerű és gyors.

Itt találod: https://photo-works.net/

BeFunky

képek szerkesztése

A Befunky neve elég mókás, de a tudása jóval komolyabb.

Az egyik legfontosabb és legnépszerűbb feature-je a CARTOONIZER!, ami a valóságot rajzzá képes alakítani néhány gombnyomással.

Emellett: 

 • Szerkeszthetők benne tömegesen is a képek
 • Egyetlen kattintással lehet kollázsokat létrehozni
 • Több ezer ingyenes vektorkép és ikon érhető el

Szerencsére nem sok olyan képszerkesztési megoldás van, amibe a BeFunky bicskája bele tudna törni.

Sokan úgy tekintenek rá, mint a Photoshop ingyenes, átlag emberekre szabott online alternatívája.

Bár a listában szereplő 1-2 ingyenes online képszerkesztő program jóval többet tud, de mindenképpen érdemes adni neki egy esélyt, mert az átlag embernek tökéletesen elég lehet – cserébe pedig jóval egyszerűbb, mint a lista nagyobb tudású tagjai.

További jó hír pedig, hogy nem csak számítógépen elérhető, hanem mobilon és tableten is!

Itt található: https://www.befunky.com/

Pixlr

ingyenes online fényképszerkesztő

A Pixlr-nek két verziója is elérhető:

 • Pixlr X
 • Pixlr E

De mi a különbség?

Az, hogy az egyik egy online képszerkesztő, míg a másik egy ingyenes vektorszerkesztő.

Emellett rengeteg ingyenes extra érhető el a szoftverekhez, mint például saját betűtípus vagy grafikák.

Ez azért nagy szó, mert a legtöbb képszerkesztő a Google ingyenes betűtípusait használja – ezt a Pixlr viszont kibővíti és lényegében megduplázza.

Amennyiben valaki sok szöveges tartalmat készít, a Pixlr lesz a legjobb megoldás számára.

A képek szerkesztése történhet számítógépen, tableten vagy telefonon is.

Rengeteg ingyenes tananyag is elérhető hozzá, így ha nem lenne egyből világos a használata, bármi megtanulható a saját how-to oktató videóikban.

Szintén freemium modellel működik, amiért eleinte egyáltalán nem kell fizetni – ezért kétségtelenül az egyik legjobb képszerkesztő online.

Itt található: https://pixlr.com/

Visme

fotószerkesztő

A Visme már a weboldalán is sokban különbözik a legtöbb kép- és fényképszerkesztőtől.

A letisztultságából, a design elemeiből és a vizuális hierarchiájából is lesüt róla, hogy hozzáértő szakemberek fejlesztették ki.

Az egész szoftverre jellemző ez a letisztultság, talán a lista legkönnyebben használható ingyenes képszerkesztője.

Emellett a sablonokban és a mintákban is egy kissé különbözik a piac többi résztvevőjétől, ugyanis a stílusa nagyon kiforrott és egyedi.

Mindenképp érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki sablonokat tervez használni.

A Visme is freemium modellel üzemel, de csak azt korlátozza, hogy hány darab elmentett projektet tárol. Ez a szám maximum 5 lehet, de amint letörlünk egy projektet, azonnal létrehozhatunk egy újat.

Így gyakorlatilag kijelenthető, hogy a legtöbbünk számára a Visme képszerkesztő ingyenes.

Éppen ezért ár/érték arányban gyakorlatilag nincsen párja, hiszen rajta kívül csak egyetlen olyan szoftver érhető el, ami mind tudásban, mind az ár/érték arányban fel tudja venni vele a versenyt – ez lesz a lista következő és egyben utolsó programja. 

Itt található: https://www.visme.co/

GIMP

képszerkesztő magyar

A GIMP-et azért hozták létre, hogy felvegye a versenyt a Photoshop tudásával – teljesen ingyen!

Azt kell mondanunk, hogy nagyon jó munkát végeztek.

Sokan esküsznek rá, és a Photoshop legjobb alternatívájaként tekintenek a GIMP-re – azt mondják, hogy az ingyenes kategóriában a legjobb képszerkesztő program számítógépre.

Sajnos hátránya, hogy telefonra és tabletre nem érhető el.

Mivel nem sok mindenben marad el a fizetős Photoshop-tól, ezért fénykép szerkesztőként is tökéletesen megállja a helyét, legyen szó:

 • Retusálásról
 • Háttér kivágásáról
 • Különböző grafikai vagy illusztrált elemek létrehozásáról

A GIMP bizony mindent az ember keze alá ad.

Hatalmas előny, hogy a képszerkesztő magyar nyelven is elérhető.

Nehéz elhinni, hogy egy teljes értékű, ekkora tudással rendelkező fotószerkesztő szoftver ingyen elérhető, de szerencsére ez a helyzet.

És ez biztosan nem fog változni, hiszen a GIMP szinte egyidős az internettel, évtizedek óta velünk van.

Ha minél nagyobb tudást szeretnénk egy programtól, és nem riadunk vissza a komplexebb módszerektől sem – akkor bizony ez a legjobb ingyenes képszerkesztő program.

Itt található: https://www.gimp.org/

A legjobb ingyenes online képszerkesztők – összegzés

Ma már rengeteg képszerkesztő ingyen is elérhető, hála a freemium üzleti modellnek.

Hatalmas előnyük, hogy le sem kell őket tölteni, ugyanis a böngészőből használhatóak.

Sőt, még telefonon és tableten is elérhetőek.

Ahhoz azonban, hogy kiválasszuk a legjobb online képszerkesztő megoldást, fontos tisztázni a célokat, és hogy mit várunk az online programtól:

 • Canva – a legnépszerűbb online képszerkesztő, ezért a legtöbb oktató videó ehhez érhető el
 • PhotoWorks – egy olyan képszerkesztő, ami letisztult kezelőfelülettel rendelkezik és olyan eszközkészlettel, amely mesterséges intelligenciát alkalmazva magától is működik, ezzel segít, hogy a legjobbat hozzuk ki fotókból. Ez a képszerkesztő kiterjedt eszköztárat biztosít olyan intelligens funkciókkal, ami kezdőknek és haladóknak is egyaránt megfelelő.
 • BeFunky – nagy tudású online program, amelynek a legnevesebb feature-je a CARTOONIZER!, ami képes egy valós képet illuszrációvá vagy rajzzá alakítani
 • Pixlr – két verziója is elérhető, és rengeteg saját kiegészítővel rendelkezik, mint például saját betűtípus, vagy saját ingyenes grafikák
 • Visme – nagyon letisztult és egyszerű program, amelynek a sablonjai különböznek a megszokott mintázatoktól, ráadásul teljesen ingyenesnek mondható, ugyanis csak a mentett projektek számát korlátozza
 • GIMP – a legrégebbi és legjobb képszerkesztő program számítógépre. Sajnos mobil vagy tablet verziója nem érhető el, de a tudása akkora, hogy fotó szerkesztőként is tökéletesen megállja a helyét, és a Photoshop legjobb ingyenes alternatívájaként érdemes rá tekinteni

Amennyiben valaki nem találta meg a számára legmegfelelőbb képszerkesztő vagy fényképszerkesztő programot, ajánlunk további 5-öt, amelyek bár teljesítményben elmaradnak a fentebb említettektől, de a felmerülő egyedi és különleges igényeket jobban kielégíthetik, mint a népszerűbb társaik:

Ajánló