A legjobb laptop táskák és hátizsákok

Egy jó laptoptáska nem csak a munkához szükséges géped és felszerelést tartja biztonságban, de segít szállítani a mindennapi munka során fontos tárgyaid is: tollak, jegyzetfüzet, kávéstermosz, tartalék pulóver, névjegykártyák, és minden más fontos apróság. Persze az sem hátrány, ha mindemellett jól néz ki: tárgyaláson mégsem jelenhetsz meg egy régi kopott táskával a kezedben, mert esélyes, […]

Egy jó laptoptáska nem csak a munkához szükséges géped és felszerelést tartja biztonságban, de segít szállítani a mindennapi munka során fontos tárgyaid is: tollak, jegyzetfüzet, kávéstermosz, tartalék pulóver, névjegykártyák, és minden más fontos apróság.

Persze az sem hátrány, ha mindemellett jól néz ki: tárgyaláson mégsem jelenhetsz meg egy régi kopott táskával a kezedben, mert esélyes, hogy nem fog jól végződni. A kényelem sem utolsó szempont: ha egész nap hozod-viszed a laptoptáskád, fontos, hogy ne húzza a vállad és ne akard állandóan letenni, mert még a végén ott marad valahol.

Cikkünkben összegyűjtöttük a szerintünk legjobb opciókat laptoptáska vásárlására. A táskák mellett néhány igazán ígéretes hátizsákot is megmutatunk, ha tényleg sok holmit kell cipelned nap mint nap, vagy tárgyaláson való megjelenés helyett az az elsődleges cél, hogy minden fontos tárgy elférjen a táskádban, ha útnak kell indulnod.

Szempontok a legjobb laptop táska vagy hátizsák kiválasztásánál

Nem mindegy, hogy a mindennapok során magaddal vitt táska hogyan teljesít a neked legfontosabb szempontok alapján. Az élet sok területén lehet spórolni, de ha valamit minden nap használsz, akkor a vásárlásnál tett apró kompromisszumok idővel komoly fejfájássá nőhetik ki magukat. Ezért érdemes megalapozott döntést hozni.

Biztonság

Itt nem a lopásgátlásról van szó (a táskákban sajnos nem bevett gyakorlat riasztót elhelyezni), hanem arról, hogyan látja el a fő funkcióját a táska. Azaz mennyire képes biztonságban tartani a belehelyezett laptopot.

Az alapvetés, hogy legyen egy olyan szekció a táskában, amibe a laptopot tesszük: enélkül ugyanis nem laptoptáskáról van szó. Az már viszont előfordulhat, hogy ez a szekció nem zárható külön, akár zipzárral, vagy egy tépőzáras pánttal. Ezekre érdemes odafigyelni, hogy legyen benne, így extrán rögzítve és biztonságban tartva a számítógépet.

Bónuszpont, ha ez a szekció puha borítással van elválasztva minden mástól, így apró leejtés esetén is véd. A legjobb pedig, ha vízálló ez a réteg, így egy komolyabb eső miatt sem kell aggódni.

Kényelem

Az elengedhetetlen, hogy legyen a táskán valamilyen fogó, ami segítségével kézben hordható lesz. Enélkül csak egy felextrázott laptoptartóról beszélünk, ami a mindennapi munkába járásnál minden, csak nem kényelmes.

A legjobb eshetőség itt a vállpánt megléte, ami egy árnyalattal kevésbé profi megjelenést ad például egy öltönyös munka mellé, viszont fényévekkel kényelmesebb hordozhatóságot biztosít. Hátizsákok esetében pedig a vállpántok elrejthetőségéért jár a bónuszpont, amivel az alapból utazós megjelenést adó hátizsák rögtön egy profi laptoptáskává alakítható.

Megjelenés

A stílust leginkább az anyaghasználat befolyásolja. Mi a legjobb opciónak egyértelműen a bőrt, vagy a prémium minőségű műbőrt tartjuk, a megfelelő helyeken szivacsokkal párnázva (pl. extra réteg a vállpánton). A textillel sincsen gond, ilyenkor a vastagságot érdemes megnézni: ebből következtethetünk rá, hogy egy néhány hónap élettartamra tervezett belépő szintű példányról van szó, vagy esőt, vihart túlélő igazi mindenesről.

A zsebek elrendezése is fontos: a kívülről zsebekkel teleaggatott táska inkább kirándulós hangulatot áraszt, de a zsebek megléte persze fontos a rendezhetőség miatt. Ezért a megjelenés szempontjából azok a példányok a legjobbak, ahol a zsebek a táskán belül vannak elrejtve, de ott vannak, ha szükség van rájuk.

A legjobb laptoptáskák és hátizsákok

A következő sorokban megmutatjuk, hogy melyek az egyes célokra a szerintünk legjobb laptop táskák és hátizsákok, így biztosan a célodnak megfelelően tudod kiválasztani a legjobbat.

Legjobb bőr laptop táska

Egy igazi prémium opcióról van szó, ami bármilyen meetingen profi megjelenést kölcsönöz. Zipzáras elrendezése biztonságban tartja a számítógéped, és a vállpánt előkészítésével a kényelemmel sem lesz gondod.

Legjobb bőr laptop hátizsák

A Lenovo hátizsákja kiváló ár-érték arányú választás. Habár nem 100% bőrből készül, de bőrt is használtak a táska elkészítéséhez, így időtálló választásra számíthatsz. A kis első zsebben könnyedén elérheted a legfontosabb apróságokat, például kulcsot vagy belépőkártyát, a laptoptartó rekeszben pedig akár 15” átmérőjű gép is elfér.

Legjobb kisméretű laptoptáskák

Ez a Hama laptoptáska nem csak praktikusan hordozható kis mérettel bír, hanem ár-érték arányban is bajnok. 12” méretű gépek férnek el benne kényelmesen, és ráadásul vállpánt is jár hozzá.

Ha az előzőnél éppen nagyobb méretre van szükséged, a Case Logic sötétkék táskája megjelenésben sem utolsó, és 14” méretű laptopokat is el tudsz helyezni benne. Sőt, akár egy tablet is elfér mellette.

Legjobb nagyméretű laptoptáskák

Ha klasszikus, 15” méretű számítógépet szeretnél szállítani, a Port Designs Liberty III-at ajánljuk. Ár érték arányban az egyik legjobb választás, és mindent megtalálsz benne, ami egy igazán jó laptoptáskához szükséges.

Ha nem kedveled a fekete színt, a Nedis hasonló méretű táskája elengás sötétszürke, vagy világosszürke színben is elérhető, és funkcionalitásban ugyanolyan jó választás, mint az előző opció.

Ez az Omen táska igazi méretbajnok, akár 17” méretű laptopok is elférnek benne. A kialakítása is egyedi, szemet gyönyörködtető. Az átlagnál magasabb árhoz nem csak magasabb minőség, de rendkívüli méret is társul, így akár egy hétvégére való ruhát is bepakolhatsz, ha szükség van rá.

Ráadásul hátizsákká is átalakítható, ha éppen arra lenne szükséged.

Legjobb üzleti laptoptáskák

A HP Essential táskája az egyik legjobb belépő szintű opció az üzleti laptoptáskák világába. Ár-érték arányban felülmúlhatatlan, és igazán profi megjelenést biztosít.

A Lenovo ThinkPad laptoptáska pont olyan praktikus, mint a Lenovo üzleti szériás laptopjai. Munkához kiváló választás, és nem fog cserbenhagyni a mindennapokban.

Legjobb laptop táska utazáshoz

Ha olyan táskát keresel, ami a hosszabb utazások alkalmával is jó útitárs, a Wenger Granada táskát érdemes megnézni. Amellett, hogy praktikusan, rendszerezetten pakolható, az utazást megkönnyítendő módon kerekeken is gurítható, így biztosan nem húzza le a vállad a hosszabb utak során.

Legjobb stílusos laptoptáska

A Dell Alienware név nem csak a prémium számítógépekről lehet ismerős, hanem a gyártó hozzájuk illő táskát is kínál. Mind minőségben, mind megjelenésben az egyik legjobb választás.

Legjobb tablet táska

Ha nem laptopot, hanem csak egy tabletet szeretnél gyakran magaddal vinni, a Yenkee Messenger táskája ideális választás. Ár-érték arányban is rendkívül jó, és nem nagyobb a feltétlenül szükséges méretnél, de mégis kényelmesen pakolható.

Neked melyik laptoptáska, vagy hátizsák tetszik a legjobban? Írd meg kommentben!