Milyen márkájú laptopot vegyek?

2021. június 11.

milyen laptopot vegyek

Természetesen a vásár nem csak a márkán múlik, fontos, hogy milyen alkalmazásokat szeretnénk futtatni a gépünkön. Cikkünkben egy listában összefoglaltuk a legfontosabb, legrelevánsabb márkákat, amelyeknek érdemes a termékeit végigfuttatni, hogy megtaláljuk álmaink készülékét.

Manapság hatalmas a kínálat az informatikai piacon, az ismertebb márkák mellett (HP, Asus, Dell, Lenovo) megjelentek a legújabb feltörekvő kínai cégek is, ennek eredményeként a vásárlók egyre szélesebb választékkal találták magukat szemben.

Első körben a célt kell meghatározni, miért is keresünk új laptopot. Fontos, hogy olyan specifikációt válasszunk, amely a terveinknek, feladatainknak megfelelő. Ha az a vágyunk, hogy a lehető legújabb játékok fussanak minimum 60 fps-sel, akkor a legjobb processzorra és videókártyára van szükségünk. Azonban, ha szerkesztésre, digitális tartalmak kezelésére keresünk hű társat magunknak, akkor más funkciók kerülnek előtérbe, például az, hogy kicsi, könnyű, kompakt legyen, hisz a napi utazáshoz fontos a méret is. Ugyancsak más terméket érdemes vásárolni, ha üzleti célra vásároljuk, hiszen ott előkerülhetnek olyan extra szolgáltatások, amelyekre otthoni felhasználásnál nincs szükségünk. (víz és porállóság, ujjlenyomat olvasó, erősebb akkumulátor)

Amint meghatároztuk a célunkat, jöhet a következő, talán legfontosabb kulcskérdés: „Mennyit szánunk az új gép vásárlására?” Hiszen az árazás 100.000 forinttól akár másfél millióig terjedhet.

Ezután kerülhet előtérbe a márkahűség, hisz a legtöbb vásárlás fő pontja, hogy milyen véleményeket hallottunk ismerősöktől, barátoktól egy-egy márkáról.

Most, hogy tisztáztuk az alapokat, mi alapján válasszuk ki a megfelelő kategóriát, nézzük meg a legfontosabb márkákat. A célkitűzés egy olyan gamer laptop megtalálása, amely ár-érték és élmény arányban is megfelelő legyen.

HP

A HP (Hewlett-Packard) jelenleg a világ egyik legnagyobb IT vállalata, amely PC-iről és a nyomtatóiról híresült el. A márka reputációja garancia lehet a minőségre. A termékeket elérhető áron kínálják, így érdemes lehet körbenézni náluk.

Ajánlott HP laptop

Az egyik legsikeresebb játékokra specializálódott sorozatuk az OMEN széria volt. Ezek a gépek az átlagnál erősebb videókártyával rendelkeznek, amely fontos lehet, hogy a megfelelő játékélményt kapják a játékosok:

https://www.notebook.hu/omen-by-hp-15-ek0000nh-1x2e0ea-280196

DELL

A DELL az utóbbi évek egyik legsikeresebb márkájává lépett elő. A kezdeti időkben az amerikai piacon voltak kiemelkedőek, azonban az elmúlt években már európában is az élmezőnybe kerültek. Biztonság és minőség, amely a legjellemzőbb a termékeikre.

Ajánlott DELL laptop

Ugyan a videókártya egy szériával korábbi, mint az OMEN-nél, azonban ár érték arányban egyértelműen a DELL terméke nyer. A két termék közti differencia elhanyagolható az árkülönbséghez képest.

https://www.notebook.hu/dell-g5-5500-g5500fi5wa1-285465

Lenovo

A nagybetűs ár-érték arány. A Lenovo valósággal berobbant az elmúlt években Európában. A hatalmas szakmai fejlődés mellett arra is figyelnek, hogy a termékeik elérhetőek legyenek mindenki számára, széles célközönséggel számolnak. Termékeik közt megtalálhatóak notebook-ok és tabletek is.

Ajánlott Lenovo laptop

Ajánlott laptopnak a 2020-as Lenovo Legion 5 terméket ajánlom, amely ár-érték, minőség, szolgáltatás, minden szempontjából kiemelkedő. Ugyan külsőleg nem hasonlít a többi piactársára (nincsenek világító csíkok, fényes logók), de a benne lévő tartalom kimagasló.

Kiemelendő, hogy míg az előző gépeknél 10. szériás Intel I5 processzorokat találtunk, ebben már a következő széria képviselője, vagyis az I7 szerepel. A videókátya hasonlóan középkategória feletti, mint az előző két társánál, de a mai 2021-es játékok is gond nélkül, megfelelő FPS számmal mennek el.

https://www.notebook.hu/lenovo-legion-5-15imh05-82au005nhv-275683

ASUS

A laptopok Rolls-Royce-sza. Ha hordozható számítógépre gondolunk, elsők között jutnak eszünkbe a ASUS termékek és ez nem véletlen. Produktumaik közt megtalálhatóak asztali és hordozható számítógépek, szervergépek és LCD monitorok is. Az asus gyártmányok legfőbb értéke a kiváló minőség és az elérhető ár.

Ajánlott Asus laptop

https://www.notebook.hu/asus-rog-strix-g15-g512li-g512li-hn285-300742

Megérkeztünk ahhoz a laptophoz, amelyet leginkább ajánlanék gaming tartalmakhoz, természetesen amennyiben pénztárcánk megengedi. Minden téren kiemelkedik ez a készülék, erősebb processzor, fejlettebb videókártya (1650TI), a kiemelkedő tempót pedig az 512 GB SSD szolgáltatja. Ha egy megbízható, gepárd gyorsaságú laptopra van szükséged ebben az árkategóriában, megtaláltad a megfelelőt.

Összefoglalás

Összességében elmondhatjuk, hogy a számítástechnikai piac tele van megbízható, minőségi márkákkal. A legfőbb szempont mindig az, hogy olyan terméket vegyünk, amely hosszú évekre hű társunk lehet, és minden számunkra fontos feladatot gyorsan, magabiztosan elvégezhessünk vele.

Ajánló