Pest vármegyei matrica 2024 – út, ami mindenkit előrébb visz

2023. december 14.

Érdemes időben gondoskodni az autópálya matricáról, hogy ne kapj büntetést.

Elképzelted már, milyen lenne, ha a mindennapi közlekedés olyan sima lenne, mint egy frissen aszfaltozott út? A 2024-es éves Pest vármegye matrica ezt a kényelmet kínálja mindenkinek, aki e megyében él és dolgozik. Ez a matrica nemcsak kényelmes és gyors, hanem gazdaságos is.

Egy gonddal kevesebb az ünnepi zsongásban

2023. december 1-től már kaphatók a 2024. évi autópálya matricák Pest vármegyében is. Ennek köszönhetően a megyében élők és rendszeresen vezetők már a karácsonyi időszakban kipipálhatják ezt a feladatot. Az ünnepi időszak hatványozott feladatok és kihívások elé állíthatnak bennünket. Ebben a zsongásban pedig könnyen megfeledkezhetünk az olyan tennivalókról, mint például az autópálya matrica beszerzése. Vásárold meg most a jövő évi autópálya matricád, hogy ne kelljen aggódni amiatt, hogy matrica nélkül indulsz útnak, ami aztán büntetést von maga után.

Ráadásul az előre megvásárolt matricát ugyanolyan hosszú ideig használhatjuk, mintha csak az utolsó pillanatban vettük volna meg. 

A 2024-es Pest vármegyei autópálya matrica, korábbi nevén Pest megyei autópálya matrica jelentős könnyebbséget nyújt azoknak, akik az év jelentős részében csupán Budapest és a fővárosi agglomeráció között szelik a kilómétereket. 

Az autópálya használathoz időben vedd meg online az autópálya matricát.
Forrás: Freepik

Online vásárlás segít „megúszni” a büntetéseket 

Az autósok egyre inkább az online autópálya-matrica vásárlás felé hajlanak, amelynek a kényelem mellett számos más előnye is van. Az online megvásárolt éves matrica érvényességét például rendszám alapján bármikor megnézhetjük, emellett értesítést is kapunk a lejárat előtt.

Márciustól elérhető lesz a napi matrica. Vajon megéri?

Az éves vármegyei autópálya matrica népszerűsége rohamosan nő, különösen a rövidebb idejű matricák arányos drágulása miatt. Az egynapos matrica bevezetése 2024 márciusában várhatóan nem hoz majd radikális változást, mivel a D1 kategóriában 5150 forint lesz az ára, ami igencsak magas, ha azt nézzük, hogy a 10 napos országos matrica 6400 forintba, az egész évben érvényes vármegyei matrica pedig 6600 forintba kerül 2024-ben. Ez a díjstruktúra új stratégiákat és választási lehetőségeket jelent az autósok számára.

Természetesen nem mindenki közlekedik napi vagy heti rendszerességgel Pest vármegye fizetős útvonalain. Ugyanakkor bármikor előfordulhat, hogy egy sürgős ügy, egy barátlátogatás vagy egy kisebb kirándulás miatt mégis használnunk kell a Pest vármegyei utakat. Tehát bár 2024. márciusától elérhető lesz a napi jegy is, valójában bárkinek megéri az éves matrica beszerzése ha gyakran indul útnak és szeli át az országot.

Nézzük meg a számok tükrében, miért előnyös az éves matrica!

Beszéljenek a számok

Az egynapos matrica tehát 5150 forint lesz, a 10 napos országos 6400 forint, míg az egész évre érvényes vármegyei mindössze 6600 forint. 

  • Ha te, mint átlagos autós, havi egy 10 napos országos autópálya matricát vásárolnál, akkor, az évi 76 800 forintba kerülne. Az éves vármegyei matrica vásárlásával azonban csak 6600 forintot kellene fizetned, ami több mint 70 ezer forint megtakarítást jelent egy év alatt! Igaz ez nem érvényes az egész országban, de ha egyébként is csak vármegyén belül közlekedsz, akkor nincs is szükséged rá.
  • Vagy, ha tíz darab 1 napos matricát vennél egy évben, az 51 500 forintba kerülne, szemben az éves vármegyei matrica 6600 forintos díjával. Ez azt jelenti, hogy az éves vármegye matricával több mint 45 ezer forintot spórolnál meg!

A számok tükrében tehát a Pest vármegyei autópálya matrica egy bölcs döntés a pénztárcád számára. A 2024-es Pest vármegyei autópálya matricák már 2023. december 1-től megvásárolhatók az autopalyamatrica.hu weboldalon. Megéri még idén beszerezni, hogy a matrica hiánya ne álljon útjába egyetlen utazásnak sem!

Ajánló

A legjobb dán vígjátékok

A legjobb dán vígjátékok

A dán vígjátékok különleges helyet foglalnak el a filmművészetben, híresek egyedi humorukról és gyakran társadalmi kommentárokról. E műfaj legjobb...

bővebben