Az 5+1 legjobb ajándék ötlet férfiaknak 2024-ben

2020. szeptember 27.

ajándék ötletek férfiaknak

Az ajándékozás a szeretet kimutatásáról szól.

Éppen ezért nem fontos a meglepetés ára – de annál inkább fontos a belerakott figyelem.

ajándék ötletek férfiaknak

Amennyiben férfi ajándékot szeretnénk választani, fontos tudni, hogy az erősebbik nem képviselői az érzelmeik mellett a tudatos énjüket is bevonják, így olyan ajándékokat is szívesen fogadnak, amelyek első ránézésre nem tűnnek olyan izgalmasnak vagy szórakoztatónak.

Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a kiválasztott meglepetés milyen alkalomra szól.

Ez alapján fontos megkülönböztetni a különböző meglepetéseket:

 • Karácsonyi ajándék férfiaknak
 • Évfordulós ajándék
 • Szülinapi ajándék férfiaknak
 • Névnapi ajándékok
 • Vicces ajándékok férfiaknak
 • Meglepetés ballagásra, diplomaosztóra
 • Egyedi ajándékok férfiaknak 

Még egy fontos szempont van, amire figyelni kell! Ahogy azt már a “karácsonyi ajándék ötletek férfiaknak” című cikkünkben is kifejtettük, a férfiaknak teljesen más ajándékra van szüksége, mint a fiúknak – illetve a fiúk között is különbség van, hiszen egy 8-10 éves gyermek teljesen más ajándékot vár, mint egy kamasz.

Külön kategóriát képez még az ajándék apukáknak, amelyeket az anyuka mellett a gyerek is átadhat.

Következzenek tehát a legjobb ajándék ötletek férfiaknak.

Ajándék ötletek férfiaknak

Az ajándékokat a fentebb felsorolt kategorizáláson kívül az alábbiak szerint érdemes rangsorolni:

 • Hasznosság
 • Szórakoztató érték
 • Belső jelentés

A hasznosság nagyon fontos szempont a férfiaknál. Jóval kevésbé tekintenek érzelmileg az ajándékokra, mint a nők.

Éppen ezért a hóbortos, vicces ajándékok férfiaknak csak akkor működnek jól, ha egyrészről ők maguk is annak tartják, másrészről haszna is van a kapott ajándéknak, és nem dobják be a szekrény mélyére az átadást követő órában. 

Amennyiben praktikus meglepetést keresel, mindenképp olvasd el a hasznos férfi ajándékokról szóló cikkünket is! 

A szórakoztató érték szintén nagyon fontos szempont, hiszen a férfiak sem teljesen érzelemmentesek. Egy videójátéknak például nem sok haszna van, ugyanakkor maximális szórakoztató értékkel bír, ezért ha a férfi kedveli a számítógépes vagy konzolos játékokat, akkor érdemes lehet azzal meglepni.

A harmadik, legérdekesebb kategória a belső jelentéssel bíró férfi ajándékok. Az ilyen jellegű ajéndékok ugyanis nem kell, hogy hasznosak vagy szórakoztatóak legyenek – a legfontosabb, hogy egy közös, kellemes emléket idézzenek fel. A legjobb évfordulós ajándékok például pont ilyenek: egy saját készítésű ajándék férfiaknak és nőknek is sokkal jobban illik az alkalomhoz, mint mondjuk a videójátékok.

Ezek alapján lássuk, melyik a leghasznosabb, legszórakoztatóbb, legnagyobb belső értékkel bíró ajándék pasiknak.

 1. Óra, okosóra
ferfi-ajandek
https://www.alza.hu/xiaomi-amazfit-gts-black-d5667289.htm

Sokan nem tudják, hogy melyek a legjobb ajándéktárgyak férfiaknak, mert nem értenek a technológiához.

Nem érdemes azonban túlbonyolítani a dolgot, mert a technikai cuccok minden férfi szívét megdobogtatják.

Ennek az az oka, hogy nem csak szórakoztatóak, de hasznosak is!

Az okosórák például elegánsak, rengeteget tudnak segíteni az egészséges életmódban, és mindemellett az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándékok férfiaknak!

A választáshoz azonban érdemes ügyesen, rafináltan kifaggatni az ajándékozott felet is úgy, hogy ne sejtse meg a célunkat.

 1. Póló, ing

A póló, ing megintcsak remek meglepetés férfiaknak, hiszen egy jól kinéző inget érzelmileg is nagyon jól esik kézhez kapni – ráadásul hasznos is!

A pólóknak pedig megvan az a nagyszerű tulajdonságuk, hogy felületükre bármilyen kreatív, érdekes vagy vicces ábrát, feliratot rá lehet nyomtatni, így akár még közös, belső értelemmel bíró ajándék is lehet belőlük, például ha mindketten kaptok egyet hasonló felirattal.

Mostanában nagy divat például a Star Wars-os vagy a Marvel filmes póló, például a Groot-ot ábrázoló változat.

ajándék fiúknak

De ha az ajándék apáknak készül, akkor akár a gyerekeket tartalmazó póló is nagyon jó meglepetésnek számít.

Érdemes lehet elengedni a fantáziát is, hiszen az egyedi, felirattal vagy képpel ellátott pólók nagyon kreatív ajándékok férfiaknak!

 1. Közös fotó

A közös fotó egy olyan személyes ajándék, amellyel egyszerűen nem lehet mellélőni – nagyszerű ajándék apukáknak és férjeknek is!

Ti vagytok rajta, illetve egy közös élmény amire ránézve csupa pozitív, kellemes gondolat jut majd eszébe.

Érdemes lehet digitális képkeretet vásárolni, mert ez esetben folyamatosan más képeket mutat, így sokkal több időbe telik, míg megszokja az ember – tehát sokkal több ideig tart a meglepetés.

személyes ajándék

Ha tehát valami belső értékkel bíró meglepetést keresel, akkor a kép, képkeret vagy digitális képkeret igazán egyedi ajándék férfiaknak – sőt, talán a legjobb ajándék párodnak!

 1. Parfüm

Érdemes különbséget tenni parfüm, kölni és aftershave között.

Abban más a három kategória, hogy az aftershavenek van a leggyengébb, míg a parfümnek a legerősebb illata.

A hatásuk is ezt a sorrendet követi, mert míg az aftershave csak 1-2 óráig érződik, addig egy jó minőségű, erősebb parfüm akár egész nap ki tud tartani.

Még több információért érdemes elolvasni a legjobb parfümökről szóló útmutatónkat.

Ha mégis ki kellene emelni egyetlen terméket, akkor ajándékként a Paco Rabanne – 1 Million-t ajánlanánk, ugyanis mind a termék csomagolása, mind az illata olyan, amely remek férfi ajándékká teszi.

ajándék pasiknak
 1. Pénztárca

A pénztárca egy olyan univerzális meglepetés, amely szinte bármikor, bármilyen alkalomra remek ajándék férfinak.

Ráadásul az ő esetükben hasznos is gyakran cserélgetni, mert a pénztárca ugyanaz náluk, mint a nőknél a táska – hajlamosak megtömni mindennel, legyen szó kártyákról, fényképekről, blokkokról vagy igazolványokról.

A legmodernebb pénztárcák ezért már úgy vannak kitalálva, hogy nagyon hatékonyan tudják tárolni a különböző odaillő (vagy oda nem illő) tárgyakat.

ajandekotletek ferfiaknak

A legjobb pedig az egészben, hogy a pénztárca is személyre szabható, mert ma már mindenféle stílusban és kinézetben elérhetőek, legyen szó Star Warsról, szuperhősökről vagy éppen a Witcherről.

kreatív ajándékok férfiaknak

5+1. A legbiztosabb ajándék pasiknak: Ital

Amikor nem jut eszünkbe, hogy egy férfinak milyen ajándékot is választhatnánk, van egy biztos mentsvárunk, amihez bármikor fordulhatunk: az ital!

Nem véletlen, hogy az alkoholos ital manapság talán a legnépszerűbb férfi ajándék.

Rengeteg féle, fajta található a piacon, vannak amelyek direkt ajándékozásra vannak kitalálva, de ha ismerjük az ajándékozott személyt, akkor érdemes lehet egyedileg rá szabott italt választani, amit biztosan szeret.

Hasznos tipp, hogy a régi, sokáig érlelt, egyedi címkével ellátott italok különösen exkluzív ajándékok férfiaknak.

Összefoglalás

A legjobb férfias ajándékok zöme az alábbi három tulajdonsággal rendelkezik:

 • Hasznos
 • Szórakoztató
 • Belső értékkel bír

Érdemes figyelembe venni azt, hogy milyen alkalomra készül a meglepetés, és ez alapján kiválasztani, hogy melyik tulajdonság a legfontosabb.

A hasznos ajándékokat leginkább olyan semleges ünnepekkor érdemes adni, amikor a nap nem csak a férfiról szól – ilyen például a karácsonyi vagy valentin napi ajándék.

A szórakoztató ajándékok akkor a legjobbak, amikor minden az ajándékozott félről szól, mert mondjuk szülinapja, névnapja, ballagása vagy diplomaosztója van.

A belső értékkel bíró ajándékok pedig akkor ütnek a legnagyobbat, amikor valami közös dolgot szeretnétek megünnepelni, például évfordulót.

Ha pedig mindhárom tulajdonsággal rendelkezik, akkor gratulálunk – sikerült megtalálni, melyik a legjobb ajándék ötlet férfiaknak! 

Ajánló