Egyedi vagy készen vett menyasszonyi ruha: melyiket válasszam?

2024. február 19.

A menyasszonyi ruha kiválasztása egyik legfontosabb lépése a házasságkötés előtti készülődésnek. Sok menyasszonyban fel is merül a kérdés: egy készen vett vagy inkább egy egyedi darabban pompázzon majd a nagy napon? Ha Te sem tudsz dönteni, cikkünk épp neked szól!

Boltból vagy szabatva?

A döntésed kapásból három dologtól is függ: az elképzeléseidtől, az esküvő közeli vagy épp távoli időpontjától, valamint a ráfordítható anyagi keretedtől. Hiszen persze, a már elkészült modellek között is találhatsz kedvedre valót – de egy egyedi menyasszonyi ruhát viselni valami egészen más érzés. Ezt megtapasztalhatod az Esküvőpalota egyedi ruhakészítés szolgáltatását igénybe véve magad is.

Annál is inkább, hiszen egy testre szabott darab esetén a végeredmény pont olyan lehet, amiről mindig is álmodtál. Meghatározhatod a menyasszonyi ruha legapróbb részleteit, és olyan anyagokat választhatsz hozzá, amelyekkel tökéletes összhangban vagy. Így valóban elmondhatod majd: egy egyedi és megismételhetetlen ruhakölteménynek leszel a tulajdonosa.

Az egyedi ruhakészítés további előnyei

Bár általánosan igaz, hogy a divattervezők szívüket-lelküket beleadják a folyamatba, egy esküvői ruhához mégis némileg más szemléletmód szükséges. Az esküvőiruha-tervezők ennek birtokában vannak: ők azok, akik tökéletesen értik a női testet és nagy figyelmet fordítanak az apró részletekre is. 

Ezért az egyedi menyasszonyi ruhák a szalonok termékeinél sokkal jobb minőségűek, miközben tökéletesen illeszkednek a leendő ara alakjára is. Amíg a készen vett darabok esetén lehet szükség némi kompromisszumra, az egyedi ruhakészítésnél nincs szükség semmi ilyesmire. Így lehetőséged nyílik arra, hogy teljesen a saját stílusodat, személyiségedet képviselhesd az álomruháddal. Amellett persze, hogy meseszép egyedi ruháddal azonnal a figyelem középpontjává válsz majd, mihelyt az anyakönyvvezető elé lépsz.

Így készül az álomruhád!

Az első lépés az egyedi menyasszonyi ruha elkészítéséhez egy konzultáció a kiválasztott tervezővel vagy szabóval. Ebben az interjúban átbeszélhetitek az elképzeléseidet, a választott színeket és a stílusjegyeket. A tervezőtől pedig tanácsot kaphatsz az elérhető legjobb anyagokról, valamint a ruha megvalósításáról is.

A ruhaterv és a kiválasztott anyagok megbeszélését követően következhet a ruha tényleges elkészítése. Ehhez először a tervező vagy a szabó elkészít egy alapmintát, akár próbababát használva. Ezt a tervet a menyasszony átnézi, és javaslatokat tesz az esetleges módosításokra. Ezután következhet a ruha prototípusának az elkészítése, melyet a menyasszony már fel is próbál, ellenőrizve annak illeszkedését. Végül pedig el is készül a főattrakció: a gyönyörű menyasszonyi ruha, melyet egy újabb próba után véglegesít a tervező. 

Egy egyedi menyasszonyi ruha elkészítése azonban hosszabb időt vesz igénybe, mint egy készen vett darab megvásárlása. Ezért is fontos, hogy időben kezdd el a megterveztetését, hogy a nagy napon már az álomruhádban ragyoghass!

Ajánló

Érdekességek a hangoskönyv kapcsán

Érdekességek a hangoskönyv kapcsán

Ma már igazán divatos dolog hangoskönyvet hallgatni – például a buszon utazáskor, vagy főzés közben otthon –, ám ez a lehetőség nem oly régóta áll...

bővebben
Podcasttípusok a YouTube-on

Podcasttípusok a YouTube-on

A podcastnek érdemes felkerülnie a YouTube-ra is. Nem javasolt kihagyni ezt a lehetőséget, hiszen onnan is lehet érdeklődőket szerezni. A cikkben...

bővebben