A legjobb budapesti fotós helyek szabadtéri képekhez

2021. december 29.

Budapesti fotós helyek

A történelmi műemlékek, a pompás termálfürdők és a gyönyörű építészeti remekművek, parkok és hegyek egyvelegével Budapest számos ikonikus fotós helyszínt kínál, amelyek csak arra várnak, hogy megörökítsük őket. Külföldi vendégek érkeznek hozzád, akiket elkalauzolnál a fővárosban? Vagy csak gyakorolnád a fotózást az új gépeddel? Adunk néhány ötletet, hogy hol találhatóak a legklasszabb budapesti fotós helyek!

Kültéri fotózás helyszínek Budapest területén

Ha ki kéne választani azt a helyszínt, amelyik leginkább instagrammkompatibilis a magyar fővárosban, az egészen biztos a mesébe illő Halászbástya lenne, amely tornyaival és kilátóteraszával egészen varázslatos hangulatot kölcsönöz Budának. 

Az épület díszítésében tökéletesen illeszkedik a szomszédos Mátyás-templomhoz és annak színes tetőszerkezetéhez. A jó fotó készítéséhez érdemes időben kelned, hogy megelőzd a turistákat, akik hamar ellepik a teret!

Már-már túl giccses, de szeretjük, mert a miénk: a Lánchíd és a Parlament az éjszakai kivilágítással egészen lenyűgöző, és mindkettő Budapest legikonikusabb nevezetességei közé tartozik. Szinte minden képeslapon és Budapestről szóló cikkben szerepelnek, mivel ezek a város legfotogénebb látványosságai. Te se hagyd ki a Lánchidat éjszaka, amikor a forgalom csillapodik, és mögötte gyönyörűen felsejlik a kivilágított Budai Vár

Jó fotós helyek Budapesten családi és gyerekfotókhoz

Családi kiránduláshoz, fotózáshoz a budapestiek kedvenc helye a Margitsziget. A Japánkert lótuszvirágai, az árnyas sétálóutak, az állatsimogató vagy a Fénykert mind-mind pompás hátteret nyújtanak a gyerekfotókhoz, családi képekhez. 

Ha nem akarsz tumultusban fotózkodni, a Normafát inkább hétköznap közelítsd meg. Az Anna-réten játszóterezhettek, majd megörökítheted a közös libegőzést is a családdal. Ne felejtsétek el megkóstolni a híres normafai rétest is, de csak azután, hogy kipróbáltátok a legendás gyermekvasútat is!

A leghíresebb attrakciók után jöjjön valami kevésbé ismert: a Károlyi-kert a belvárosban! A hangulatos park a nyugodt kis ösvényeivel az egész családnak menedéket nyújt egy fárasztó nap után. 

jó fotós helyek Budapesten

Fotós helyszínek Budapesten épületfotózáshoz

Politikai rendszerek jönnek mennek, de egy dolog nem változik Budapesten: a magyarok szeretik a termálfürdőket, a turisták pedig egyenesen odavannak ezért a pihentető látványosságért. Budapesten számos fürdőhely található, de a leghíresebb mind közül a Széchenyi Gyógyfürdő, ami egy hatalmas, kanárisárga komplexum, gyönyörű építészeti adottságokkal és gőzölgő medencékkel.  

A New York-palota Budapest fénykorának egyik utolsó maradványa. Amikor a benne található kávézó épült, csak a környéken több mint 500 kávézó működött, mind közül pedig a New York Kávéház volt a legszebb eklektikus stílusával. A csillogó márványfelületek, az aranyozott lámpatestek és a freskók még mindig olyanok, mint a kávézó megnyitásának napján, így a belső tér a budapesti fotós helyek rangsorában nem véletlenül szerepel előkelő helyen.

fotós helyszínek Budapesten kívül

Fotózás helyszín ötletek Budapest agglomerációjában

Természetesen folytathatnánk még a budapesti fotós helyek sorát, de azoknak is adnánk néhány tippet, akik kiszabadulnának a fővárosból, de mennének túl messzire. A Pilis kellemesen közel fekszik Budapesthez, mégis valódi kiszakadást nyújt a nagyvárosi nyüzsgésből. A Boldog Özséb kilátóban a Pilis-tetőn kameráddal bámulatos panorámában lesz részed, Pilisborosjenő fölött pedig az Egri vár másolatát fotózhatod le, ha te is nagy Egri csillagok rajongó voltál gyerekkorodban. 

Nemcsak a turisták, hanem a budapestiek is odavannak Szentendréért, ami zegzugos kis utcáival, vásáraival, élénk kulturális életével, romantikus épületeivel hálás témákat nyújt a profiknak és az amatőröknek is. A szentendrei Skanzen pedig remek célpont lehet a fotózási helyszínen túl azoknak is, akik kicsit elmerülnének a népi építészetben.

Ajánló