Milyen postaládát vegyek?

2021. november 25.

Szórólaptartó

Postaládát nem mindennap vesz az ember, ezért joggal merülhet fel a kérdés, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni postaláda-vásárlásnál. Mitől lesz jó vagy rossz egy levélszekrény? Egyáltalán milyen fajtái és típusai léteznek? Amennyiben neked is hasonló kérdések járnak a fejedben, jó helyen jársz. Hiszen most sorra vesszük, hogy milyen szempontokat tarts szem előtt, amikor kiválasztod a postaládát és milyen esetekben hova kell felhelyezni.

Milyen szempontokat vegyek figyelembe postaláda-vásárlás során?

Mielőtt kiválasztod az adott postaládát, érdemes átgondolni néhány szempontot. Lépcsőházba, családi házhoz, lakóparkba stb. szeretnéd felszerelni? Akármelyik verzióról is legyen szó, van rá megoldás. A piacon ugyanis több típusú postaláda is kapható. A következőkről célszerű tájékozódni: 

  • A postaláda anyaga: a rozsdamentes anyagból készült postaláda biztosítja a hosszú élettartamot és értékállóságot. A levélszekrény így ellenáll az időjárás viszontagságainak.
  • A postaláda kivitele: A különálló levélszekrény mellett akár komplett garnitúrát is vásárolhatunk. Így olyan extrákra teszünk szert, mint például a szórólaptartó vagy a szemetes kiegészítő.
  • A beépítés módja: falon kívüli vagy falba épített postaláda között választhatunk. 
  • A postaláda fekvése: léteznek fekvő és álló levélszekrények is. 
  • Jogszabályi feltételek: feleljen meg a hatályos jogszabályoknak, vagyis legyen alkalmas a küldemények biztonságos és sérülésmentes kézbesítésére. 
  • Külső megjelenés: mivel a postaláda lehet az első benyomások egyike, ajánlott esztétikus és igényes megoldást keresni a megjelenést illetően is. 

A megfelelő típus kiválasztásakor igen széles piaci kínálattal találhatod szembe magad. Ha mégsem találnál neked megfelelőt, akkor ne csüggedj, mert egyedi, speciális levélszekrény kialakítására is van lehetőség.

A piacon klasszikus és modern vonalvezetésű, többféle színű kivitelek közül lehet válogatni. A postaláda fajtáját érdemes az adott ingatlan stílusához igazítani. Lehetséges, hogy egyes kivitelek szép látványt nyújtanak a legtöbb ház előtt, de például a régebbi, klasszikus stílusú épületekhez nem passzolnak a modern darabok. Gondold át, hogy a kerítéshez, a ház homlokzatához, stílusához milyen levélszekrény illik a legjobban!

Ajtóba épített postaláda
Forrás: levélszekreny.hu

A levélszekrény felszerelése, elhelyezése

A postaláda bel- és kültérre is felhelyezhető. Ezt a kérdést jellemzően már az ingatlan típusa eldönti. A családi házaknál többnyire kívül, míg a társasházaknál benti kialakítás történik. Egyes lakóparkokban és épületeknél azonban előfordulhat, hogy a beltéri és a kültéri elhelyezés is kivitelezhető. 

A beépíthető postaláda kültérre is tökéletes megoldást nyújt. Olyan anyagból készülnek, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak és hosszú távon megtartják eredeti állapotukat. Kerítésbe vagy falba építhető, kültéri rozsdamentes és esztétikus kiviteleket egyaránt találhatsz.

Kültéri felhelyezés során különösen fontos szem előtt tartani a biztonsági kérdéseket is. A küldemények legyenek jól elzárva a külvilágtól, csak a jogosultak férjenek hozzá a levélszekrény tartalmához. Ha nem szeretnél szórólapok és reklámanyagok áldozatává válni, akár külön szórólaptartót is felszerelhetsz. A fiókodba így szinte biztosan csak a releváns levelek kerülnek. 

Rozsdamentes kültéri postaláda
Forrás: levelszekreny.hu

Az ideális postaláda kiválasztása

Az igényes, esztétikus és biztonságos levélszekrény kialakításához ajánlott profi szakemberek segítségét kérni. A kivitelezés teljes folyamatában biztos kezekben lehetsz és akár egyedi megrendelési igényeidet is leadhatod. A postaláda így biztosan passzolni fog az ingatlan típusához, színéhez.

Célszerű tehát olyan szakemberekre bízni a kialakítást, akik a gyártásban, tervezésben és szerelésben egyaránt otthonosan mozognak. A levelszekreny.hu csapata A-Z-ig segít a teljes kivitelezésben. A postaláda pedig garantáltan hosszú időn át szolgálni fog téged amellett, hogy szép és esztétikus látványt nyújt.

Ajánló