Straumann implantátum: akár élethosszig tartó fogpótlás

2022. november 15.

fogorvos

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egy 2014-es kutatása meghökkentő eredménnyel zárult. A magyar felnőtt lakosság kevesebb mint 1%-a rendelkezik ép fogazattal, 100-ból 8 személy fogatlan és egy átlagos felnőtt szájából 10 fog hiányzik. A fogvesztés nem csupán esztétikai, de akár egészségügyi hátrányokkal is járhat. Cikkünkben bemutatjuk a fogpótlási lehetőségeket, különös hangsúlyt fektetve az egyik legmodernebb megoldásra: a Straumann implantátumra!

Fogpótlási lehetőségek: mit érdemes választani?

A fogvesztésnek számos oka lehet. A legtöbb esetben az elégtelen dentálhigiénés szokások, genetikai tulajdonságok vagy az öregedés áll a probléma hátterében. Míg a korán észlelt fogászati betegségek többségében alkalmazható fogmegtartó kezelés, néha már csak a foghúzás az egyetlen megoldás. A foghúzással elkerülhető a további fogvesztés és megszüntethető a veszélyes krónikus gyulladás. Milyen fogpótlási lehetőségek állnak rendelkezésre a beavatkozást követően? Szerencsére számos opció közül választhat a páciens! Bemutatjuk a leggyakoribb fogpótlási lehetőségeket:

  • Műfogsor: A protézis a legrégebbi fogpótlási megoldások egyike. Előnye a kedvező ár, gyors elkészíthetőség és regeneráció. 
  • Korona: Általában akkor alkalmazzák ezt a kezelési módszert, ha csupán egy fogat szükséges pótolni. Gyakran használják sérült, gyökérkezelt fogak kezelése során.
  • Fogpótlás híddal: A cirkónium és fémkerámia anyagból készült hidakat több fog pótlására használják.
  • Implantáció: A hiányzó fogak pótlásának az egyik legmodernebb és legesztétikusabb módszere a fog implantátum. Akárcsak az eredeti fogazat, az implantátum természetes megjelenést és tökéletes illeszkedést nyújt.

A páciensek és fogorvosok többsége szerint a fog implantátum jelenti az optimális fogpótlási kezelést. Egy német kutatást több mint 10 ezer páciens elégedettségét vizsgálta a fogpótlási kezelés típusokkal. A megkérdezett fogimplantátumot választott páciensek 66%-a kimagaslóan elégedett volt, míg 33%-a elégedett. Azonban a hagyományos foglalást választók csupán 44%-a volt rendkívül elégedett, míg 44%-a elégedett.

Straumann implantátum
Forrás: Pexels

5 érv a Straumann implantátum mellett

Az implantátum mellett döntött páciensek számos gyártó cég terméke közül választhatnak. A döntési faktorok között szerepel a kezelőorvos javaslata, a rendelkezésre álló keret, a személyes igények és a hiányzó fogak száma. Sokak szerint a legjobb döntést a Straumann implantátum jelenti. A svájci Straumann vállalat hosszú évek óta piacvezető a fogimplantátumok piacán. Sikereit jól mutatja, hogy a cég több mint 2000 embert foglalkoztat, 6 gyártóegysége van az USA-ban és az EU-ban, valamint 5 kontinensen értékesíti termékeit. Az alábbiakban összefoglaltuk a legfőbb érveket a Straumann termékei mellett.

1. 98,8% bennmaradási arány

Bennmaradási arány alatt azt értik, hogy az implantátumok mekkora része marad tartósan a szervezetben a kezelést követően. A Straumann implantátumok bennmaradási aránya 98,8%-os, amely kimagaslóan jó eredménynek számít.

2. Több mint 60 évnyi tapasztalat

A Straumann 6 évtizedes tapasztalatával rendelkező cégóriás. Fogimplantátum rendszerét 1974-ben fejlesztette ki, amely azóta számos magas presztízsű fogklinika és implantológus ajánlásával bír.

3. Innováció és termékfejlesztés

A Straumann implantátumok garantáltan prémium minőségű anyaghasználattal és egyedülálló dizájnnal rendelkeznek. Jól példázza a cég innovációs képességeit az implantátumokban használt speciális csavarmenet, amely a fogak eltávolítását követően azonnal beültethető.

4. Több mint 14 millió beültetés

Tudta, hogy már 2014-ben több mint 14 millió személy életét tette szebbé a Straumann implantátum? A világ minden pontján használt fogpótlási megoldás kimagasló népszerűsége nem véletlen.

5. Számos tudományos kutatás a Straumann implantátumokról

Több mint 700 tudományos kutatás jelent meg a Straumann implantátumokkal kapcsolatban. Az elmúlt 35 évben a tudományos közösség előszeretettel vizsgálta a fog implantátum alkalmazási lehetőségeit.

Dr. Németh Bálint szájsebész és fogász: a fog implantáció szakértője

Dr. Németh Bálint fogász és szájsebész több mint tizenöt éves gyakorlattal rendelkezik. Pácienseinek fájdalommentes kezelést kínál a legmodernebb anyagok és eljárások alkalmazása mellett. Amennyiben fog implantáción gondolkozol, keresd Dr. Németh Bálintot bizalommal!

Ajánló